Celebrity News

ZBOGOM, KRALJU: Porodica, estrada i javnost opraštaju se od Šabana Šaulića

ZBOGOM, KRALJU: Porodica, estrada i javnost opraštaju se od Šabana Šaulića

Porodica, estrada i javnost opraštaju se od kralja narodne muzike, koji nas je napustio 17. februara. Komemoracija u Skupštini grada, sahrana u Aleji zaslužnih građana.

U svečanoj sali Skupštine grada u 11 sati počinje komemoracija pevaču Šabanu Šauliću, koji je preminuo od posledica saobraćajne nesreće u Nemačkoj.

Već od 10 sati ispred Skupštine grada Beograda počeo je da se okuplja veliki broj pevačevih prijatelja, ali i svi članovi porodice, koji će odati počast tragično nastradalom pevaču.

Prvo je u dom na Dedinju došao veliki broj Šaulićevih prijatelja, ali su se okupili i svi članovi porodice, a i unuk Luka Adžić je stigao iz Belgije.

Kako saznajemo, u kući je bilo veoma potresnih scena, čuli su se i jecaji, a kada su se članovi porodice okupili, svi su krenuli u Skupštinu grada.

Među prvima su na komemoraciju došli Zorica Brunclik i Kemiš, Rade Jorović, Dajana Paunović, Sneki Babić, Bane Ružić, a ćerka Ilda Šaulić došla je vidno potresena.

Podsećamo, telo pevača stiglo je u kasnim satima u četvrtak avionom Vlade Srbije, a nakon komemoracije Šaban će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Nesreća se dogodila u nedelju ujutru, kada je Šaulić pošao na aerodrom nakon nastupa u Bilfeldu. U automobilu su se nalazili i Mirsad Kerić i Boban Stojadinović, a Kerić je preminuo u ponedeljak od povreda zadobijenih u nesreći.

Nemački mediji preneli su vest o jezivom sudaru na autoputu A2 u smeru ka Dortmundu. Vozač "mazde" je, pri velikoj brzini, udario u zadnji deo "seata" u kojem su se nalazili Šaulić, Kerić i Stojadinović.

Istraga je utvrdila da je vozač "mazde", Turčin A. L. (35) bio u alkoholisanom stanju, i da nema vozačku dozvolu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Saban Saulic (@sabanofficial) дана 17. Феб 2019. у 5:16 PST

BIOGRAFIJA

Rođen u Šapcu 1951, Šaulić je prvu pesmu "Dajte mi utjehu" objavio davne 1969, kao tinejdžer. U bogatoj karijeri objavio je desetine albuma i kompilacija najvećih hitova. Osim muzike, voleo je i sport, fudbal i boks.

Među njegovim poznatim pesmama i interpretacijama su "Bio sam pijanac", "Dođi da ostarimo zajedno", "Dva goluba bela", "Sneg je opet, Snežana", "Gordana", "Otišla si tugo moja", "Uvenuće narcis beli", "Samo za nju", "Odlaziš, odlaziš"...

Sredinom sedamdesetih, upoznao je Gordanu kojom se oženio nakon svega nekoliko meseci veze. Imaju kćerke Ildu, takođe pevačicu, Sanelu i sina Mihaila.

Poslednjih godina, bio je i član žirija takmičenja "Pinkove Zvezde".