Celebrity News

Ženi se košarkaš Nikola Jokić, zvezda NBA lige!

Ženi se košarkaš Nikola Jokić, zvezda NBA lige!

Poznati košarkaš Nikola Jokić i njegova devojka Natalija uskoro staju na 'ludi kamen'

Slavni srpski košarkaš Nikola Jokić (25), pored ogromnih uspeha u karijeri u NBA ligi, ima mnogo sreće na emotivnom planu. Iako se o njegovom ljubavnom životu malo zna, poznato je da je u vezi sa Natalijom Maćešić od 2013. godine i da mu je ona velika podrška u karijeri.

Prema saznanjima Pink.rs, košarkaš je odlučio da dugogodišnju vezu kruniše brakom, a svadba je već zakazana, i to za jun.

- Nikola je zakazao svadbu za jun, a gala venčanje biće održano u jednoj vinariji u njegovom rodnom Somboru. Ono što je zanimljivo jeste da će na glamurnozno svadbeno veselje doći mnoge svetske NBA zvezde. Nikola i Natalija su veoma uzbuđeni, a žele da njihovo venčanje bude kao iz snova - otkrio je izvor blizak košarkašu za "Pink.rs".

Nikola i Natalija se ne eksponiraju često u medijima i retko objavljuju zajedničke fotografije na društvenim mrežama, a jednu od retkih zajedničkih slik pronašli smo na Instagram profilu koju vode fanovi poznatog košarkaša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Jokić? (@nikolajokic15official) on Feb 16, 2020 at 10:29am PST

Inače, Nikola Jokić i Natalija Maćešić zabavljaju je od 16. godine, a u jednom intervjuu za magazin "Gloria" Nikola Jokić je ispričao da su upoznali dok su oboje još bili srednjoškolci.

- Upoznali smo se preko zajedničkih drugara. Moje društvo i ja smo izlazili u kafić koji je radio do ponoći, a kad bi se zatvorio, sedeli smo na klupi ispred. Jedne večeri smo bili samo nas dvojica i onda je došla i Natalija. Dopala mi se čim sam je video, ali nisam joj to odmah rekao, već smo se družili narednih pola godine, možda i duže. Sve to vreme sam skrivao emocije - ispričao je Nikola.

Takođe, on je priznao da Natalija najpre nije pokazivala nikakvu rekaciju kada joj je priznao da mu se sviđa, što ga je zaintrigiralo.

- Kad sam joj prvi put rekao da mi se sviđa, nisam dobio nikakav odgovor. Mudro je prećutala - otkrio je Jokić.

U periodu kada su počeli da se zabavljaju Nikola je igrao u Srbiji, u klubu Vojvodina Srbijagas, dok je Natalija upisala studije u Americi.

- Išao sam u srednju ekonomsku školu, a Natalija je trebalo da pođe za Ameriku, već je bila upisala psihologiju na “Seminole State Collegeu”. I bukvalno dva meseca pošto smo počeli da se zabavljamo ona je otputovala - dodao je košarkaš u pomenutom intervjuu.

O Nikoli i Nataliji se često govori kao o divu i palčici.

Često se o njima govori kao i divu i palčici, ali je to sada već postalo normalna pojava kada su u pitanju srpski NBA centri. Na poslednjem merenju je izmereno da je Nikola visok 213 centimetara, dok je njegova buduća supruga visoka 173 centimetara. Dakle, razlika je tačno 40 centimetara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Jokić? (@nikolajokic15official) on Feb 19, 2020 at 12:06pm PST

Nikola Jokić emotivno: Naš stan je bio vrlo mali, imali smo dve sobe, kuhinju i kupatilo

Nikola Jokić je jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena. Rođen je 19. februara 1995. godine u Somboru.

Zbog odličnih partija koje pružao kao junior u košarkaškom klubu Vojvodina Srbijagas, potpisao je ugovor sa agencijom BeoBasket i prešao u Mega Vizuru (današnji Mega Leks). Sa ovim timom je došao do finala Evroliginog kvalifikacionog turnira i izabran je za njegovu idealnu petorku. Za seniorski tim je počeo da nastupa 2012. godine. Karijera neprestano ide uzlaznom putanjom.

U jednom intervjuu je otkrio da mu je san bio da postane džokej, ali da ga nije ostvario zbog viška kilograma. Dodao je da je njegov otac bio zaljubljenik u košarku i da je to uticalo na njega da se bavi ovim sportom. Počeo je da trenira u trećem razredu osnovne škole u KK Sombor, a njegovi prvi treneri su smatrali da može da dostigne slavu Peđe Stojakovića i Vlade Divca.

O nekim detaljima svog života iz detinjstva i počecima bavljenja košarkom, Nikola je nedavno pričao za "Blic".

– Kada sam bio mali, gledao sam svoju braću koja su isto igrala košarku. Imam pomalo od svakoga: jedan je talentovan, a drugi jak. Ja sam pomalo od obojice. Naš stan je bio vrlo mali. Imali smo dve sobe, kuhinju i kupatilo. Tu su živeli moja mama, tata, ja, dva brata i baka. Bila je to puna kuća. Često su dolazili i rođaci, koje mi u Srbiji takođe zovemo braća. Kuća je uvek bila puna ljudi, a mi smo se stalno zezali - rekao je Nikola.

- Bili smo “luda deca”, uvek smo pravili mnogo buke. Čak smo imali i mali koš u stanu, pa smo moja braća i ja stalno igrali. Komšije koje su živele ispod stalno su dolazile da se žale našim roditeljima kako smo glasni. Kada sam počeo da igram bio sam jako debeo, a nisam bio naročito visok. Igrao sam centra, a u isto vreme i plejmejkera. Driblao sam po čitavom terenu, bila je to samo zabava, znate? Ali, kada sam napunio 16 godina osetio sam da zaista mogu nešto. Tada sam iz Sombora otišao u veći grad, Novi Sad – kazao je on, dok je ostatak njegove karijere dobro poznat javnosti.