Celebrity News

ŽIVOT BEZ MILIONA: Ovako su izgledali SKROMNI POČECI teniskog ASA

ŽIVOT BEZ MILIONA: Ovako su izgledali SKROMNI POČECI teniskog ASA

Novak Đoković je u porodici bio prvo dete. Njemu su roditelji bili posvećeni maksimalno. Do svoje četvrte godine, kada se rodio Marko, Novak je bio najvoljeniji.

- Novak je odrastao ovde kod mene - pričao nam je svojevremno, sada pokojni, Novakov deda Vladimir Đoković kog je komšiluk zbog unuka zvao deda Nole.

https://www.instagram.com/p/BVkmyvqDW5r/?utm_source=ig_embed

- Moja suprua i ja smo mu bili i otac i majka... Dok su mu roditelji živeli na Kopaoniku, gde su držali palačinkarnicu, dva puta dnevno sam ga vodio na treninge. Sve je sa mnom počeo. Imao je i on svoje dečačke trenutke, ali je bio baš baš dobro dete - ispričao nam je deda Vladimir Đoković.

Aleksandar Šapić se prisetio trenutka sa Novakom od pre deset godina, a kako ga je nazvao i koja slika je u pitanju pogledajte klikom na link.

Njegova omiljena igračka bio je reket koji mu je tata kupio. Sa tri godine je počeo da trenira tenis, a sa četiri je već bio u teniskom kampu u Novom Sadu.

https://www.instagram.com/p/pjJZhWzP_L/?utm_source=ig_embed

Već sa dvanaest godina je otišao sam na akademiju blizu Minhena.

I tako redom, iz godine u godinu, sve je više vežbao. Trenirao je svaki dan. Novak je za razliku od svojih vršnjaka, od malih nogu imao obaveze. To su znali i svi drugari u školi.

https://www.instagram.com/p/BZZMaI2Dp_A/?utm_source=ig_embed

Svi ga se sećaju i iz tog perioda, a svi koji su ga trenirali pa makar i na kratko u životu imaju samo reči hvale. Na njega je ponosna cela porodica a mnogi članovi su isticali da im je najvažnije što je pre svega dobar čovek, a onda i tako dobar sportista.