Celebrity News

Životne okolnosti su uticale na to: Goran Bregović ne krije da je ateista

Životne okolnosti su uticale na to: Goran Bregović ne krije da je ateista

Legendarni muzičar Goran Bregović jedan je od najpoznatijih promotera ovdašnje muzike u svetu, ali i jedan je od retkih izvođača koji uz takvu karijeru može da se pohvali skladnom porodicom, koju čine njegova dugogodišnja supruga Dženana Sudžuka i njihove tri ćerke Ema (22), Una (15) i Lula (13).

Sada je Bregović za magazin "Glossy" otkrio ono što mnogi o njemu ne znaju - činjenicu da je ateista. Bregović smatra da je takvo nešto prirodno budući da mu je otac bio Hrvat, majka Srpkinja, a supruga je Muslimanka.

- Moj otac je bio vojno lice, a majka knjigovođa. Potičem iz srednje klase, gde nikada ničega nije falilo, ali nije bilo ni izobilja. Stid od razmetanja verovatno nosim iz kuće. I deca će mi, nadam se, biti takva. Moji roditelji su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili verski praznici, ali iznad mene je živeo pravoslavni pop, pa sam uvek imao šarena jaja za Uskrs - ispričao je svoje prisećanje za "Glossy" Goran.

- Istovremeno, bio sam u takvom komšiluku da sam za Bajram komšijama slao kurban, meso od ovna koji se kolje za praznik. Samim tim sam i ja tog dana dobio kurban. Bez obzira na to što sam odrastao u takvoj kući, bog mi je redovno slao signale - istakao je Bregović, obrazlažući zbog čega su brojne svetske religije uticale na njegovo stvaralaštvo.

Објава коју дели AReTi Stavropoulou (@aretw_) дана 29. Дец 2017. у 11:33 PST