02/11/2025
47 min
Komšije Duška Tošića iz rodnog Orlovata otkrile su kakav je poznati fudbaler van terena. Iako godinama živi u Beogradu, Duško često posećuje svoje selo, a meštani za njega imaju samo reči hvale
Autor: Marija Milenković | 04/07/2020
Zeljasta biljka rukola godinama je hit u svetskoj gastro ponudi. Specifičnog ukusa, nudi pregršt mogućnosti za kombinovanje s drugim namirnicama.
Njene zdravstene prednosti su višestruke, jer obiluje vitaminima, mineralima i drugim nutrijentima, a male je kalorijske vrednosti, pa je odličan saveznik u dijeti. Predlažemo vam dva specijaliteta jednostavna za pripremu
Za 2 osobe
Priprema: 60 minuta
Sastojci:
3 cvekle
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike balzamiko sirćeta
morska so
biber
3 šake rukole
2 pomorandže
glavica crvenog luka
50 g sira po želji
2-3 kašike pečenih pinjola
kašika meda
2 čena belog luka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Cveklu operite, oljuštite je i isecite na manje komade. Posolite, pobiberite, zalijte uljem i sirćetom, protresite i rasporedite je po plehu obloženom papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta uz jedno okretanje kriški. U manju teglu sipajte ulje, sirće, med, sitno isečeni beli luk, so i biber, zatvorite i dobro protresite da se stvori emulzija za dresing. Na tanjir za posluživanje stavite rukolu, polijte delom dresinga, preko rasporedite cveklu, kolutove luka, sir, pečene pinjole i sve prelijte preostalim dresingom.
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci
400 g fuzili paste
2 kašike maslinovog ulja
kašičica vegete
so, biber
100 g parmezana
100 g rukole
ljuta papričica
200 g čeri paradajza
1 dl belog vina
150 g pancete
glavica crnog luka
Priprema
Pancetu iseite ne tanke komadiće, a luk usitnite. Opranu rukolu isecite na rezanca. Testeninu skuvajte u većoj količini slane vode. Na maslinovom ulju izdinstajte luk i pancetu, zalijte belim vinom i ostavite da se krčka. Zatim dodajte isečeni čeri paradajz, vegetu, biber, malo soli i usitnjenu ljutu papričicu. Sve pomešajte i kuvajte dok voda ne ispari. U to stavite skuvanu proceđenu testeninu i malo vode u kojoj se kuvala testenina. Dodajte rukolu i sve dobro promešajte. Na kraju pastu pospite parmezanom.
02/11/2025
47 min
Komšije Duška Tošića iz rodnog Orlovata otkrile su kakav je poznati fudbaler van terena. Iako godinama živi u Beogradu, Duško često posećuje svoje selo, a meštani za njega imaju samo reči hvale
Kulinarski trik Dragane Katić: Punjene paprike kakve do sada niste probali spremne za tili čas
02/11/2025
3h
Recept Dragane Katić za punjene paprike oduševio domaćice
Kasno sam srela čoveka s kojim sam želela dete: Dirljiva ispovest Isidore Minić
01/11/2025
14h
Poznata glumica otvorila je dušu i iskreno progovorila o majčinstvu, ali i o odnosu sa svojom majkom koji ju je snažno oblikovao. U emotivnoj ispovesti priznala je da joj je žao što nema decu, ali da zbog toga ne smatra da joj je život promašen.
Vatra progutala uspomene, živela u domovima za izbeglice: Težak životni put lepe voditeljke
01/11/2025
17h
Život Jelene Simić nije bio lak
Komentari (0)