Sad je sve kristalno jasno: Ovakav odnos Jelena Rozga ima sa svekrom Tončijem Huljićem
02/11/2025
1h
Jelena Rozga i Tonči Huljić u ovakvom su odnosu
Autor: Tanja Kovač | 22/02/2020
ROLAT OD ĆURETINE
Za 4 osobe
SASTOJCI:
500 g ćurećeg mlevenog mesa
4 kašike pavlake
4 lista pršute
3 lista tanko sečene mocarele ili čedar sira
kašika parmezana
žumance
1 celo jaje
100 g brašna
kašičica kumina
100 g prezli
šaka peršuna
ulje
so
biber
PRIPREMA:
Ćutetinu stavite u dublju posudu i zamesite je s tri kašike prezli, žumancetom, sitno iseckanim peršunom, kuminom, biberom, parmezanom i prstohvatom soli. Prebacite je na pravougaono parče folije, posuto prezlama, dobro je utapkajte, a zatim preko nje stavite novu foliju i tanjite oklagijom. Kada dovoljno istanjite, premažite pavlakom, a uz gornju ivicu, odakle ćete početi da je uvijate, stavite pršutu i mocarelu. Dobro je urolajte, zatvorite krajeve i ubodite čačkalicom. Za sam kraj, ćuretinu pažljivo umočite u brašno, u umućeno jaje, pa u prezle, a potom prebacite u pleh, na koji ste prethodno stavili foliju i malo ulja. Pecite na 200 stepeni 40 minuta, a kada jelo bude gotovo, poslužite ga sa zelenom, kuvanom boranijom i malo susama.
ĆURETINA U SOSU OD PAVLAKE I PEČURAKA
Za 4 osobe:
PRIPREMA: SAT I PO
SASTOJCI:
600 g ćurećih bataka i karabataka
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
300 g pečuraka
glavica crnog luka
čen belog luka
kašika suvog začina
ulje
veza peršuna
so
biber
ruzmarin
PRIPREMA :
Batake i karabatake posolite, pobiberite i prosecite na par mesta kako biste u otvore ubacili beli luk i ruzmarin. Lagano ih poređajte u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno premazali uljem i napunili s 200 ml vode. Prekrijte folijom i ubacite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni. Nakon 40 minuta foliju sklonite, temperaturu smanjite i meso pecite dok ne porumeni. U međuvremenu, u tiganju s malo ulja propržite sitno iseckan crni luk. Kad požuti, dodajte mu oprane i na listove isečene pečurke, a desetak minuta kasnije sve sastojke prelijte neutralnom pavlakom. Dobro promešajte i dodajte ćuretinu. Ostavite da se krčka na blagoj vatri 30 minuta, a pre posluženja ukrasite peršunom.
Omiljena zdrava poslastica Novaka i Jelene Đoković: Jedite je koliko hoćete bez griže savesti
Sad je sve kristalno jasno: Ovakav odnos Jelena Rozga ima sa svekrom Tončijem Huljićem
02/11/2025
1h
Jelena Rozga i Tonči Huljić u ovakvom su odnosu
Otkinuo se deo mene! Ispovest Ekstra Nene koja slama srce: Kad god je njen rođendan, odem na groblje
02/11/2025
3h
Tuga Ekstra Nene neizmerna je
02/11/2025
4h
Komšije Duška Tošića iz rodnog Orlovata otkrile su kakav je poznati fudbaler van terena. Iako godinama živi u Beogradu, Duško često posećuje svoje selo, a meštani za njega imaju samo reči hvale
Kulinarski trik Dragane Katić: Punjene paprike kakve do sada niste probali spremne za tili čas
02/11/2025
7h
Recept Dragane Katić za punjene paprike oduševio domaćice