Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
1 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Autor: Tamara Roksandić | 23/05/2020
Jela od mekane govedine pravi su izbor za nedeljni ručak. Isprobajte.
300 g lisnato testo
600 g govedine
500 g šampinjona
6 kriški kuvane šunke
crveni luk
2 žumanca
2 kašičice žlica senfa dižon
ulje suncokretovo
kašičica putera
so i biber
Dobro posolite i pobiberite meso. Na ugrejanom ulju propržite meso sa svih strana i premažite ga senfom pa ostavite da malo odstoji. Narežite luk i usitnite šampinjone pa ih prepržite u tiganju. Posolite i pobiberite pa posle jednog minuta dodajte malo putera.. Pržite dok ne ispari sva tečnost. Ostavite šampinjone sa strane da se ohlade. Razvaljajte testo u pravougaonik. Na njega stavite kriške šunke, pa preko pečurke usitnjene u mikseru. Na sredinu stavite biftek i obložite ga testom. Zamotajte u foliju i ostavite u frižideru pola sata. Premažite testo žumancima. Pecite oko 35 min na 200°c I poslužite s nekim povrćem.
1 kašičica šećera
600 g goveđeg mesa
so
100 g slanine
Kockica supe
2 šargarepe
2 čena belog luka
biber
2 kašike paradajz pirea
1 glavica crnog luka
250 ml tamnog piva
Isecite slaninu na trake, propržite je a masnoću koja je slanina ispustila tokom pečenja, ne bacajte, potrebna je prženje govedine. Prebacite proprženu slaninu u posudu koju ćete kasnije koristiti za kuvanje gulaša. Isecite goveđe meso na kockice, zatim propržite u istom tiganju koji ste koristili za prženje slanine. Pustite da voda iz mesa ispari, i pržite dok ne porumeni. Prebacite meso u posudu u koju ste prethodno prebacili slaninu. Sitno isecite crni luk, pa ga propržite dok ne postane mekan.
Povremeno dodajte malo vode ako je potrebno. Kada je crni luk ispržen, sitno iseckajte beli luk i propržite. Dodajte pivo, promešajte i kuvajte oko 5 minuta. Prebacite sve u posudu sa mesom, dodajte paradajz pire a onda isecite šargarepu I ubacite je u jelo. Potom ubacite kocku za supu, pospite sve s kašičicom šećera i začinite kašičicom majčine dušice. Sve promešajte i dolijte vode tek toliko da prekrije meso. Vodu dodajte povremeno tokom kuvanja. Gulaš ostavite da se krčka na blagoj vatri minimalno 2 sata.
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
1 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
2 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Isprobajte i uverite se u kvalitet Miele uređaja u novootvorenom Experience centru u Novom Sadu
19/04/2024
4 dana
Otvoren ekskluzivni Miele Experience Centar u Novom Sadu
24/04/2024
1h
Zdravlje Anastasije i Gudelja glavna je prepreka njihovoj apsolutnoj sreći
Zorica je majka, ali Brena! Filip Živojinović gestom otkrio šta misli o maćehi, ona prolila suze
23/04/2024
15h
Filip Živojinović o Lepoj Breni ima jasan stav
Radi 3 posla da zaradi za porodicu, a na ovo troši basnoslovnu sumu: Najveći porok Goce Tržan
23/04/2024
17h
Goca Tržan novac troši na ovo
Komentari (0)