Novogodišnja dekoracija u domu Rokvića je nestvarna: Ručno rađena jelka pravo remek-delo FOTO
18/12/2025
26 min
Jelka Slavice Rokvić je ručno napravljena sa puno ljubavi
Autor: Tanja Kovač | 14/05/2020
Na britanskom dvoru puno pažnje se posvećuje pravilnoj ishrani i tome vode računa njihovi kuvari.
Pored toga što su im neprestano na raspolaganju, pripadnici britanske plave krvi vole da uživaju i gastronomskim poslasticama koje ne mogu svi da priušte sebi.
Nedavno je posle dugogodišnjeg ćutanja šef Daren Mekgardi, koji je na dvoru pripremao jela za nekadašnje supružnike princezu Dajanu i princa Čarlsa, otkrio kakve su prehrambene navike 70-godišnjeg princa, prvorođenog sina kraljice Elizabete II.
On kaže da princ Čarls ima rutinu koju retko zaobilazi. Voli voće, nekada preskoči ručak da bi popodne uživao u čaju i kuvanim jajima. Najveće zadovoljstvo mu je dobra večera.
- Kada su obroci u pitanju, princ Čarls ne voli da ima isti meni svaki dan. Voli da jede raznoliko. Ipak, sa sigurnošću se može reći da mu je rižoto od pečuraka omiljeni obrok. Preferira organsku hranu, voleo je i dok to nije bilo u trendu - kaže Mekardi koji živi u Americi pošto je dvor napustio kada je princeza Dajana preminula.

Što se doručka tiče, to je otkrio sam princ Čarls što je otkrio povodom održavanja onlajn festivala posvećenog britanskom siru.
Njegov omiljeni jutarnji obrok su zapečena jaja sa sirom i spanaćem.
Princ Čarls je otkrio recept za to jelo podelio na društvenim mrežama.
A proud champion of native British cheese, His Royal Highness has released one of his favourite recipes, Cheesy Baked Eggs, which can be made by using any number of our great British cheeses. ?? #BritishCheeseWeekender pic.twitter.com/htogWqGFQ2
— Clarence House (@ClarenceHouse) May 10, 2020
Od sastojaka je potrebno:
100 grama spanaća
jedan čeri ili sušeni paradajz
35 g mekanog sira
80 g milerama
15 g izrendanog tvrdog sira
sveži bosiljak
Priprema:
Puterom namazati manju posudu za pečenje i obložiti je spanaćem tako da u sredini ostane mali krug. Čeri paradajz naseckati na četvrtine koje se zatim raspored po spanaću. Između se pospe meki sir. Na kraju se dodaju bosiljak, so i biber.
Zatim se u sredini posude razbije jaje i prelije mileramom, ali tako da se žumance ne razbije. Na sve sastojke se onda izrenda tvrdi sir i jelo stavi u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peče se oko 10 minuta.
PROČITAJTE JOŠ: Princ Hari je jednostavan čovek: Za doručak najviše volim da pojedem slaninu
View this post on Instagram
A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on May 10, 2020 at 6:31am PDT
Novogodišnja dekoracija u domu Rokvića je nestvarna: Ručno rađena jelka pravo remek-delo FOTO
18/12/2025
26 min
Jelka Slavice Rokvić je ručno napravljena sa puno ljubavi
Snažan, skup i nezaboravan: Na ovaj parfem miriše Nikolija Jovanović
18/12/2025
2h
Omiljeni Parfem Nikolije Jovanović veoma je intenzivan
Deseti Teen Talk: Niko ne počinje sa savršenom idejom, ali je važno da počne
18/12/2025
5h
Deseti Teen Talk: Niko ne počinje sa savršenom idejom, ali je važno da počne
VZK Laboratory predstavio Age Reset liniju proizvoda u saradnji sa Jelenom Rozgom
18/12/2025
5h
VZK Laboratory predstavio Age Reset liniju proizvoda u saradnji sa Jelenom Rozgom
Komentari (0)