Lifestyle

Kraljevski obrok: Princ Čarls otkrio recept za svoj omiljeni doručak

Kraljevski obrok: Princ Čarls otkrio recept za svoj omiljeni doručak

Princ Čarls je otkrio recept za svoj omiljeni doručak. Ujutru voli da jede zapečena jaja sa sirom i spanaćem. Recept je vrlo jednostavan, probajte

 

Na britanskom dvoru puno pažnje se posvećuje pravilnoj ishrani i tome vode računa njihovi kuvari.

Pored toga što su im neprestano na raspolaganju, pripadnici britanske plave krvi vole da uživaju i gastronomskim poslasticama koje ne mogu svi da priušte sebi.

Nedavno je posle dugogodišnjeg ćutanja šef Daren Mekgardi, koji je na dvoru pripremao jela za nekadašnje supružnike princezu Dajanu i princa Čarlsa, otkrio kakve su prehrambene navike 70-godišnjeg princa, prvorođenog sina kraljice Elizabete II.

On kaže da princ Čarls ima rutinu koju retko zaobilazi. Voli voće, nekada preskoči ručak da bi popodne uživao u čaju i kuvanim jajima. Najveće zadovoljstvo mu je dobra večera.

- Kada su obroci u pitanju, princ Čarls ne voli da ima isti meni svaki dan. Voli da jede raznoliko. Ipak, sa sigurnošću se može reći da mu je rižoto od pečuraka omiljeni obrok. Preferira organsku hranu, voleo je i dok to nije bilo u trendu - kaže Mekardi koji živi u Americi pošto je dvor napustio kada je princeza Dajana preminula.

PROČITAJTE JOŠ: Hrana u koju se kune Megan Markl: Magija zategnute kože i u 38. godini

Što se doručka tiče, to je otkrio sam princ Čarls što je otkrio povodom održavanja onlajn festivala posvećenog britanskom siru.

Njegov omiljeni jutarnji obrok su zapečena jaja sa sirom i spanaćem.

Princ Čarls je otkrio recept za to jelo podelio na društvenim mrežama.

Od sastojaka je potrebno:

100 grama spanaća
jedan čeri ili sušeni paradajz
35 g mekanog sira
80 g milerama
15 g izrendanog tvrdog sira
sveži bosiljak

Priprema:

Puterom namazati manju posudu za pečenje i obložiti je spanaćem tako da u sredini ostane mali krug. Čeri paradajz naseckati na četvrtine koje se zatim raspored po spanaću. Između se pospe meki sir. Na kraju se dodaju bosiljak, so i biber.

Zatim se u sredini posude razbije jaje i prelije mileramom, ali tako da se žumance ne razbije. Na sve sastojke se onda izrenda tvrdi sir i jelo stavi u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peče se oko 10 minuta.

PROČITAJTE JOŠ: Princ Hari je jednostavan čovek: Za doručak najviše volim da pojedem slaninu

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on May 10, 2020 at 6:31am PDT

Komentari (0)

Loading