Lifestyle

Tikvice punjene ćuretinom i fetom: Lagan obrok za tropske dane! (recept)

Tikvice punjene ćuretinom i fetom: Lagan obrok za tropske dane! (recept)

Isprobajte ovaj jednostavan recept za punjene tikvice na grčki način!

Sastojci:

Četiri tikvice srednje veličine

Kašika maslinovog ulja

Glavica crvenog luka, sitno iseckana

Četiri čena belog luka, sitno iseckana

450 grama ćurećeg mesa, mlevenog

Kašičica origana

Soli i bibera po ukusu

Dva paradajza iseckana na kockice

Feta, iseckana na kockice, za posipanje (po želji)

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

Tikvice presecite po dužini, pa kašikom izdubite sredinu i stavite ih u pleh.

U šerpu stavite maslinovo ulje, pa izdinstajte crni luk, dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte beli luk i mleveno ćureće meso, i dinstajte 6-7 minuta na srednjoj vatri.

Zatim dodajte začine, paradajz iseckan na kockice, soli i bibera po ukusu i dinstajte, mešajući, još dva ili tri minuta.

Sklonite sa vatre, pa filujte tikvice, a zatim stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta. Pospite kockicama fete i služite toplo.

Uživajte, prijatno!