
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
1 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
Nova godina i druženje sa prijateljima u kućnoj varijanti idealna je prilika da posle večere uz dobar šampanjac pojedete i parče savršeno kremaste čokoladne torte. Kako bi ugođaj bio što verodostojniji, donosimo vam predlog za savršene i ukusne torte koje možete napraviti za najluđu noć...
Potreban materijal:
2 kutije piškota
250 gr mlevenih lešnika
1 pakla tj 200 gr putera
7 kom jaja
7 kašika šećera u prahu
3 kesice šlaga i posebno oko 23 kasike šećera.
Tih 8 kasika supenih secera obicnog kristal uprziti na zlatnu boju i u to dodati prethodno proprzene i samlevene lešnike
FIL:
7 žumanaca mutiti sa 7 kašika šećera u prahu, a 7 belanaca mutiti sa 7 kašika kristal secera. Takođe, puter umutiti sa 7 kašika kristal secera.
Kada je sve umućeno u žumanca dodati penasto umužen puter i dobro umućena belanca i polako dodavati upržene lesnike. Kada je sve sjedinjeno na dno šerpe ili kalupa (oblik po želji) ređati natopljene piškote (možete ih natapati u mleko, čokoladno mleko, rum, sok bilo kog ukusa), filovati pripremljenim filom, pa opet poređati piškote i fiovati, dok ne potrošite pripremljen materijal. Kada je torta nafilovana ostaviti u frizider najmanje 24 ćasa a zatim premazati sa nalupanim šlagom ili čokoladnom glazurom.
Potrebno za testo ili piskotu:
Umutiti 14 belanaca sa 14 kasika secera, kada je ulupano dobro dodavati 1 po 1 žumance, 2 vanil šećera, 1 prašak za pecivo, zzatim dodati 2 supene kašike ulja, pa još malo dobro umutiti. Tome dodati 280 gr mlevenih i prethodno proprženih oraha i 5 štangli otopljene čokolade za kuvanje. Tortu peći na 175 stepeni oko 30 minuta.
Torta je svakako pečena kada se njene stranice odvoje od tepsije ili kalupa. Seći na 3-4 dela i to je po zelji.
FIL:
10 celih jaja mutiti sa 14 kašika kristal šećera, a kada je umućeno masu kuvati na pari dok se ne zgusne. Tome dodati 5 štangli čokolade za kuvanje i 1 puter ili margarin. Presečene kore poprskati sa rumom (nije obavezno), filovati a na gotovu tortu možete napraviti glazuru od čokolade ili posuti mlevenim orasima.
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
1 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
09/05/2025
2 dana
Talas originalnosti u srcu Beograda: uz ritam nove generacije otvorena je renovirana adidas radnja u Knezu
DAHLIA: Više od kozmetike – priča o lepoti, ženstvenosti i nezi
08/05/2025
3 dana
Brend koji već 101 godinu neguje žene i njihovu lepotu, Dahlia, i dalje nosi onu posebnu čar – onu koja nas vraća u detinjstvo, podseća na mamine i bakine rituale, ali i inspiriše da svakodnevno biramo sebe.
La Terra – novi brend koji udobnost i stil donosi u vašu svakodnevicu
05/05/2025
6 dana
Postoje dani kada se osećate puni energije, a nekada su to mirniji trenuci, koje provodite u krugu porodice, na kafi sa prijateljicama ili u kratkoj šetnji gradom. U svakom od tih trenutaka, ono što nosite ima jedan zadatak – da vas ne sputava, već podrži.
Ni od oca, ni od majke: Veljko je najdragoceniju lekciju naučio od svog tasta Bogdana
12/05/2025
1h
Tast Veljka Ražnatovića dao mu najveću lekciju
Čestitamo! Mlađa Mitrovićeva ćerka ne krije lepe vesti FOTO
11/05/2025
10h
Mlađa ćerka Milice i Željka Mitrovića podelila prelepe vesti
Goca Šaulić u najpopularnijim cipelama sezone, boja pun pogodak FOTO
11/05/2025
11h
Cipele Goce Šaulić - najnosivije cipele sezone
Ćao, ćao Sevilja: Ražnatovići stigli u Beograd, Bogdana blista
11/05/2025
12h
Ražnatovići stigli u Beograd