Srbiju stigla nova Keune verzija lepote
26/03/2024
2 dana
Keune održao prvo predstavljanje u Beogradu, posetioci su imali priliku da nauče stručne trikove od Borisa Obreškog i Steve Pavloviča
Autor: Tanja Kovač | 22/02/2020
ROLAT OD ĆURETINE
Za 4 osobe
SASTOJCI:
500 g ćurećeg mlevenog mesa
4 kašike pavlake
4 lista pršute
3 lista tanko sečene mocarele ili čedar sira
kašika parmezana
žumance
1 celo jaje
100 g brašna
kašičica kumina
100 g prezli
šaka peršuna
ulje
so
biber
PRIPREMA:
Ćutetinu stavite u dublju posudu i zamesite je s tri kašike prezli, žumancetom, sitno iseckanim peršunom, kuminom, biberom, parmezanom i prstohvatom soli. Prebacite je na pravougaono parče folije, posuto prezlama, dobro je utapkajte, a zatim preko nje stavite novu foliju i tanjite oklagijom. Kada dovoljno istanjite, premažite pavlakom, a uz gornju ivicu, odakle ćete početi da je uvijate, stavite pršutu i mocarelu. Dobro je urolajte, zatvorite krajeve i ubodite čačkalicom. Za sam kraj, ćuretinu pažljivo umočite u brašno, u umućeno jaje, pa u prezle, a potom prebacite u pleh, na koji ste prethodno stavili foliju i malo ulja. Pecite na 200 stepeni 40 minuta, a kada jelo bude gotovo, poslužite ga sa zelenom, kuvanom boranijom i malo susama.
ĆURETINA U SOSU OD PAVLAKE I PEČURAKA
Za 4 osobe:
PRIPREMA: SAT I PO
SASTOJCI:
600 g ćurećih bataka i karabataka
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
300 g pečuraka
glavica crnog luka
čen belog luka
kašika suvog začina
ulje
veza peršuna
so
biber
ruzmarin
PRIPREMA :
Batake i karabatake posolite, pobiberite i prosecite na par mesta kako biste u otvore ubacili beli luk i ruzmarin. Lagano ih poređajte u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno premazali uljem i napunili s 200 ml vode. Prekrijte folijom i ubacite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni. Nakon 40 minuta foliju sklonite, temperaturu smanjite i meso pecite dok ne porumeni. U međuvremenu, u tiganju s malo ulja propržite sitno iseckan crni luk. Kad požuti, dodajte mu oprane i na listove isečene pečurke, a desetak minuta kasnije sve sastojke prelijte neutralnom pavlakom. Dobro promešajte i dodajte ćuretinu. Ostavite da se krčka na blagoj vatri 30 minuta, a pre posluženja ukrasite peršunom.
Omiljena zdrava poslastica Novaka i Jelene Đoković: Jedite je koliko hoćete bez griže savesti
Srbiju stigla nova Keune verzija lepote
26/03/2024
2 dana
Keune održao prvo predstavljanje u Beogradu, posetioci su imali priliku da nauče stručne trikove od Borisa Obreškog i Steve Pavloviča
Divlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
26/03/2024
2 dana
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
Omiljeni sadržaj i bindžovanje do mile volje, a evo kako da kontrolišete šta deca rade na internetu
19/03/2024
9 dana
SBB ima nove funkcionalnosti
Ni Toni više neće da ćuti! Izneo svoju stranu priče, Draganini fanovi u šoku (FOTO)
28/03/2024
14 min
Oglasio se Toni Bijelić povodom nagađanja o razvodu
U moru glasina o raskidu sa zgodnim doktorom, stigla potvrda: Vesna se konačno oglasila (FOTO)
28/03/2024
1h
Oglasio se dečko Vesne Dedić
28/03/2024
3h
Pomirenje Dragane Mirković i Seke Aleksić iznenadilo je fanove estradnih umetnica
Ni Beograd ni Istanbul: Evo gde je i sa kim Duško Tošić, lokacija će vas iznenaditi
27/03/2024
19h
Duško Tošić napustio Srbiju