Gastro

Prisetite se srećnijih vremena i napravite idiličan ručak za celu porodicu tokom karantina

Prisetite se srećnijih vremena i napravite idiličan ručak za celu porodicu tokom karantina

story

Za ovaj idiličan ručak za celu porodicu ne treba vam puno vremena, a ukućani će biti oduševljeni. Sa piletinom, pirinčem i povrćem ne možete da pogrešite, pa je ukusan ručak koji će se svima dopasti zagarantovan

Zapečena piletina sa povrćem i pirinčem - evo šta vam je sve potrebno.

Sastojci:

600 g pilećeg belog mesa

100 g dimljene slanine

250 g pirinča

250 g mešavine smrznutog povrća (po vašem izboru)

3 čena belog luka

1 kašičica suvog biljnog začina

1 kašičica karija

1/2 kašičice bibera

1 kašičica slatke začinske paprike

2 jajeta

500 ml pavlake za kuvanje

1 dcl vode

1 kašika parmezana

malo suvog peršuna

Ništa toliko brzo ne može da vam ugreje dušu kao ovi slasni francuski kolači! (recept)

Napravite sami domaći kvasac (recept)

Priprema:

Piletinu i slaninu isecite na kockice i stavite da se prži na zagrejanom ulju. Začinite sa suvim biljnim začinom, biberom, karijem i slatkom začinskom paprikom, piše stvarukusa.com. U meso ubacite i zamrznuto povrće, a posle nekog vremena dodajte i beli luk sitno iseckan. Sve vreme mešajte. Dok se to krčka stavite da se pirinač skuva. U veću tepsiju stavite prvo pirinač, pa preko njega meso sa povrćem. Sve to lepo rasporedite. U posudi umutite jaja, dodajte pavlaku za kuvanje i pola čaše vode. Tu smesu prelijte preko mesa, a zatim pospite malo parmezana svuda kao i peršuna. Ubacite u rernu da se peče na 200°C nekih pola sata.

Predlog za ručak: Dva specijaliteta sa ćuretinom koja se lako pripremaju (recept)

Desert posle ručka - Omiljena poslastica Jelene Đoković

Podsećamo vas jednog slatkiša koji obožava Jelena Đoković i koji često pravi svojim ukućanima....

Evo kako se pravi ova ukusna poslastica:

Sastojci koji su potrebni su sledeći:

– 200 g kakao putera;

– 2 kašike kokosovog ulja;

– 150 g kakao praha;

– 3 kašike javorovog sirupa;

– 1 kašičica lecitina;

– prstohvat soli.

Sastojci za sloj od bele čokolade:

– 100 g kakao putera;

– 1 kašika kokosovog ulja;

– 3 kašike javorovog sirupa;

– 1 kašičica lecitina

Pripremu potražite OVDE.