Gastro

Fuzija zanimljivih ukusa: Top 2 ukusna recepta sa pršutom koja ćete obožavati!

Fuzija zanimljivih ukusa: Top 2 ukusna recepta sa pršutom koja ćete obožavati!

story

Pršuta, omiljeno meso svih gurmana, nezaobilazni je sastojak u pikantnim jelima. Predlažemo vam dve recepta koja su veoma jednostavna za pripremu a prestavljaju pravo uživanje zbog fuzije zanimljivih ukusa

 

Rižoto sa parmezanom i pršuto
Za 2 osobe
Priprema 30 minuta

Sastojci:

•400 g risotto pirinča
•goveđa kocke za supu
•1000 ml tople vode
•120 g rendanog parmezana
•60 g putera
•160 g pršute
• 5 mlada crna luka
•400 g rižoto pirinča

Priprema: 

Prelijte vodom i ostavite 10 minuta. Nakon tog vremena iscedite.
Mladi crni luk iseckajte i na ulju propržite. Dodajte proceđen pirinač i kratko propržite. Kocku za supu istopite u toploj vodi, pa nalijte u pirinač.Poklopite i kuvajte dok voda ne ispari, oko 15 minuta. Sud sklonite sa vatre, dodajte puter, rendani parmezan i iseckanu pršutu. Poslužite dok je toplo.

PROČITAJTE I: Prisetite se srećnijih vremena i napravite idiličan ručak za celu porodicu tokom karantina

Pileći file sa pršutom
Za 2 osobe
Priprema: 40 minuta

Sastojci:

•žalfija - 8 listova
•biber
•so
•2 pileća filea
• 150 g pršute
•3 kašike brašna
•150 ml pilećeg bujona
•40 ml maslinovog ulja
•40 g putera
•100 ml belog vina

Priprema:

Koristite file leptir i podelite ga na dva dela po sredini, dobićete četiri filea. Stavite svaki file između providne folije i čekićem ga istanjite. Posolite i pobiberite ih, odozgo stavite po dva lista žalfije, prekrijte parčetom pršute i pritisnite rukom, tako da se zalepi na meso. U tanjir stavite brašno i uvaljajte meso sa obe strane, a višak brašna otresite. U tiganju ugrejte maslinovo ulje, stavite filee da se isprže sa pršutom nadole, a zatim ga okrenite i na drugu stranu. Pržite po nekoliko minuta sa svake strane, izvadite fih i ocedite na ubrus. U isti tiganj stavite maslac, ostavite da se otopi i sipajte vino, promešajte i ostavite 5 minuta da ispari alkohol pa dodajte bujon. Neka se sos krčka oko 10 minuta dok se ne zgusne i smanji. Na kraju vratite filee u sos, ostavite oko minut i skinite sa vatre. Servirajte filee sa dinstanim povrćem.

PROČITAJTE I: Predlog za ručak: Brz i ukusan obrok sa piletinom za celu porodicu (recept)

Komentari (0)

Loading