Gastro

Idealno za nedeljni ručak: Dva sjajna recepta za jela sa mlevenim mesom

15/05/2020

Idealno za nedeljni ručak: Dva sjajna recepta za jela sa mlevenim mesom

story

Jela sa mlevenim mesom
Musaka od plavog patlidžana ili ćufte u prelivu - idealno za nedeljni ručak

U vreme kada nikome nije do zadržavanja u radnjama, odnosno kada su redovi ispred kasapnica predugi, pravi spas su gotova pakovanja, poput mlevenog mesa.

Predlažemo vam dva vrlo ukusna specijaliteta za koja vam neće biti potrebno previše vremena za spremanje.

Ova dva jela sa mlevenim mesom je lako pripremiti, a još lakše pojesti sa članovima svoje porodice.

Musaka od plavog patlidžana

Vreme pripreme 50 minuta

Za 2 osobe

Sastojci:

4 patlidžana
Veza peršuna
3 jaja
400 grama goveđeg mlevenog mesa
2 crvena luka
4 čena belog luka
5 paradajza
so i biber

Priprema:

Patliđžane isecite na kriške, posolite da izađe gorčina, onda ih grilujte . Crni luk prodinstajte, zatim i beli, dodajte mleveno goveđe meso, dodajte so i dosta bibera, seckani paradajz i kada ispari tečnost, dodajte i seckani peršun. Nauljite tepsiju koja se ne lepi, na dno stavite grilovane patliđžane, pa preko mleveno meso sa paradajzom, pa malo maslinovog ulja, onda opet patlidžane, pa meso i završite patliđžanima i još malo maslinovog ulja. Sve prelijete umućenim jajima.

Tepsiju stavite u zagrejanu rernu, na 250c, a posle 10 minuta smanjite na 220 stepeni i pecite dok tečnost ne uvri, odnosno dok se musaka postane reši Na kraju vruću musaku pospite sa još seckanog peršuna.

PROČITAJTE JOŠ: Ovi svinjski kotleti na žaru u marinadi od čaja, izmamiće vam osmeh na lice (recept)

Ćufte u prelivu

Vreme pripreme 60 minuta

Za tri osobe

Sastojci:

400g  mlevenog mesa

1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
sredina hleba
malo mleka
2 jaja
1/2 kašičice praška za pecivo
200g prezli
so, biber i suvi začin

Za preliv:

300ml jogurta
1 kašičica suvog peršuna
1 kašičica bosiljka
1 kašika maslinovog ulja
so, biber

Priprema:

Sredinu hleba stavite u mleko pa to iscedite i stavite u mleveno meso. Dobro pomešajte. Zatim dodajte luk, beli luk, prašak za pecivo i suvi začin pa oblikujte ćufte. Uvaljajte ih u prezle i pržite ih u ulju. Za preliv pomešajte navedene sastojke i njime prelijte ćufte.

PROČITAJTE JOŠ: fuzija zanimljivih ukusa: Top 2 ukusna recepta sa pršutom koja ćete obožavati!

Komentari (0)

Loading