Gastro

Salate na prolećnom meniju: Idealan saveznik za vitkost

06/06/2020

Salate na prolećnom meniju: Idealan saveznik za vitkost

story

Dva recepta za salate u kojima dominira ukus bebi spanaća i avokada, ali i mesa

Ne postoji bolji saveznik za vitkost, a i ništa ne osvežava organizam u ovo doba godine kao ukusna i lagana obrok salata. Pedstavljamo vam dva specijaliteta u kojima dominira ukus bebi spanaća i avokada, ali i mesa. Sveže povrće će vaše telo nahraniti vitaminima i mineralima, pileći file ili škampi će vas držati sitima, a vaša linija će vam biti zahvalna

PROČITAJTE: Savršeni italijanski recepti - Ukusna jela za celu porodicu gotova za „tren oka“!

Salata s bebi-spanaćem i avokadom

Za 2 osobe
Priprema: 20 minuta

Sastojci

0,5 kg spanaća
250 g pilećeg filea
50 g oraha
2 avokada
glavica crvenog luka
kašika meda
kašika senfa
2 kašike maslinovog ulja
kašika balzamiko sirćeta
sok od jedne pomorandže
mešavina bibera po ukusu

PROČITAJTE: Idealno za nedeljni ručak - Dva sjajna recepta za jela sa mlevenim mesom

Priprema

Očistite i operite bebi-spanać, a avokado isecite na kriške, kao i crveni luk. U činiju ređajte red spanaća, avokada pa iseckanog oraha. Na malo maslinovog ulja u tiganju propržite začinjene pileće filete, tanko sečene. U dublju činiju sipajte sve ostale sastojke za dresing, promešajte i sipajte preko salate.

Salata sa škampima

Za 2 osobe
Priprema: 25 minuta

Sastojci
0,5 kg spanaća
20 škampa
glavica crvenog luka
100 ml maslinovog ulja
10 čeri paradajza
2 veća čena belog luka
3 kašike sirćeta
250 g rukole
1 avokado
rendana limunova kora
so i biber

PROČITAJTE: Hranljive salate kao zamena za ručak - Ovo su dve fantastične! (recept)

Priprema

Škampima odstranite ljušturu i očistite žilice. Spanać dobro operite i osušite, avokado isecite na kockice, a čeri paradajze prepolovite. Zagrejte ulje u tiganju na umerenoj vatri, dodajte škampe, a potom i sitno seckani crveni luk, so i biber. Pržite i mešajte oko dva minuta, pa dodajte sitno seckani beli luk i sirće, zatim i malo rendane limunove kore, pa promešajte. Škampe i sos rasporedite u jednakim količinama po spanaću, paradajzu i kockicama avokada, koje ste već stavili u tanjire, a potom dodajte rukolu pa sve izmešajte. Sipajte maslinovo ulje, pa zabiberite i posolite po želji.

Komentari (0)

Loading