Lifestyle

Odličan miks za sve koji uživaju u nežnim aromama, a paze na liniju!

Odličan miks za sve koji uživaju u nežnim aromama, a paze na liniju!

Paprika, povrće idealno za gastronome, izvrsno ide uz meso, posebno pileće belo. Ove namirnice bogate su nutrijentima, imaju nizak nivo masti i malo kalorija, pa su odličan miks za sve koji uživaju u nežnim aromama tokom leta a paze na liniju...

Odličan miks - Piletina s paprikama
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 40 minuta

200 g pilećeg belog mesa
200 g šampinjona
100 g brokolija
pola sveže ili zamrznute paprike
3 struka mladog crnog luka
so, biber

Priprema:

Piletinu dinstajte na luku, a zatim dodajte iseckane šampinjone. U to stavite papriku iseckanu na štapiće, koja se ne dinsta dugo jer je ima malo i praktično dolazi kao začin. Obaren brokoli dodajte u jelo, a pre toga možete da ga izgnječite ili ostavite u komadu, stvar je ukusa. Preko jela iseckajte isečene kolutove peraca mladog crnog luka.

Gastro avantura: Sočni zalogaji ovih specijaliteta probudiće vam sva čula!

Ukoliko pazite na liniju, ova kombinacija daće vam dovoljno energije, a neće vas ugojiti. Neophodan unos vitamina u jednom obroku biće sasvim dovoljan...

Odličan miks - Ražnjići od piletine i paprike
Za 4 osobe
Vreme pripreme: 60 minuta

2 čena belog luka
250 g pilećih prsa
kašičica suvog majorana i majčine dušice
3 kašike rendanog parmezana
10 kašika maslinovog ulja
3 crvene paprike
so, biber

Pogledajte pripremu za ovo jelo koje možete poslužiti i svojim ukućanima...

Priprema:

Oljuštite i ispasirajte beli luk, pa ga pomešajte s majčinom dušicom, parmezanom, uljem, solju i biberom. Pileće meso operite, prosušite i isecite na kockice. Papriku operite, prepolovite, očistite i iseckajte. Ulje sa začinima rasporedite u dve činije. Meso i papriku marinirajte u posudi. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Komade paprike i mesa stavljajte na ražnjiće naizmenično dok ne iskoristite sav materijal pa ih pecite pola sata u podmazanom plehu na 200 stepeni.

NE PROPUSTITE: Gozba bez mesa: Dva recepta za lagan ručak sa povrćem

Komentari (0)

Loading