Obrok salate koje morate da upišete u svoju knjigu recepata!
Ova jela vrlo su hranljiva, krajnje su jednostavna za pripremu, a odlična za sve koji drže dijetu jer su siromašna kalorijama. Punog su i pikantnog ukusa, pa će u njima uživati i oni koji inače nisu ljubitelji laganih zalogaja. Obrok salate idealne su i da se hidrirate tokom letnjih dana, zato ove recepte nikako ne ispuštajte iz ruku...
Obrok salate s piletinom
Za 4 osobe
Priprema: 20 minuta
Sastojci
300 g pilećih prsa
pola glavice manje zelene salate
2 kašičice kiselog mleka
3-4 kašičice majoneza
malo pavlake za kuvanje
so i biber
krutoni
50 g parmezana
3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Piletinu isecite na komadiće i propržite u tiganju na malo maslinovog ulja. Kada se ohladi, u činiji pomešajte sa salatom. Zatim dodajte kiselo mleko, majonez, krutone, malo pavlake za kuvanje, kao i so i biber po želji. Dobro promešajte i servirajte s rendanim parmezanom.
NE PROPUSTITE: Bebi-spanać: Dva izvrsna, zdrava recepta za celu porodicu!
Obrok salate s biftekom i rukolom
Za 4 osobe
Priprema: 25 minuta
Sastojci
4 bifteka (po 100 g)
10 čeri paradajza
5 kašika balzamiko sirćeta
3 kašike maslinovog ulja
2 kašičice šećera
biber
50 g parmezana
so i biber
Priprema:
Svež biftek iseckajte na uske tračice. Pomešajte ga s malo soli i ulja i ostavite da se marinira preko noći u frižideru. Pržite na zagrejanom ulju sa svake strane tri do četiri minuta. Izvadite ih, po ukusu posolite i pobiberite. Rukolu po želji usitnite, a paradajz operite i isecite na polovine (ako je veći, na kriške). Umutite ulje, sirće i šećer pa marinadu začinite solju i biberom. Bifteke izmešajte s marinadom. Rukolu i paradajz rasporedite na četiri tanjira, po tome postavite režnjeve mesa s marinadom i dodajte krupno rendani parmezan.
Komentari (0)