Lifestyle

Obrok salate koje morate da upišete u svoju knjigu recepata!

Obrok salate koje morate da upišete u svoju knjigu recepata!

Ova jela vrlo su hranljiva, krajnje su jednostavna za pripremu, a odlična za sve koji drže dijetu jer su siromašna kalorijama. Punog su i pikantnog ukusa, pa će u njima uživati i oni koji inače nisu ljubitelji laganih zalogaja. Obrok salate idealne su i da se hidrirate tokom letnjih dana, zato ove recepte nikako ne ispuštajte iz ruku...

Obrok salate s piletinom
Za 4 osobe
Priprema: 20 minuta

Sastojci

300 g pilećih prsa

pola glavice manje zelene salate

2 kašičice kiselog mleka

3-4 kašičice majoneza

malo pavlake za kuvanje

so i biber

krutoni

50 g parmezana

3 kašike maslinovog ulja

Priprema: 

Piletinu isecite na komadiće i propržite u tiganju na malo maslinovog ulja. Kada se ohladi, u činiji pomešajte sa salatom. Zatim dodajte kiselo mleko, majonez, krutone, malo pavlake za kuvanje, kao i so i biber po želji. Dobro promešajte i servirajte s rendanim parmezanom.

NE PROPUSTITE: Bebi-spanać: Dva izvrsna, zdrava recepta za celu porodicu!

Obrok salate s biftekom i rukolom
Za 4 osobe
Priprema: 25 minuta

Sastojci

4 bifteka (po 100 g)

200 g rukole
10 čeri paradajza
5 kašika balzamiko sirćeta

3 kašike maslinovog ulja
2 kašičice šećera
biber
50 g parmezana
so i biber

Priprema: 

Svež biftek iseckajte na uske tračice. Pomešajte ga s malo soli i ulja i ostavite da se marinira preko noći u frižideru. Pržite na zagrejanom ulju sa svake strane tri do četiri minuta. Izvadite ih, po ukusu posolite i pobiberite. Rukolu po želji usitnite, a paradajz operite i isecite na polovine (ako je veći, na kriške). Umutite ulje, sirće i šećer pa marinadu začinite solju i biberom. Bifteke izmešajte s marinadom. Rukolu i paradajz rasporedite na četiri tanjira, po tome postavite režnjeve mesa s marinadom i dodajte krupno rendani parmezan.

NE PROPUSTITE: Domaće paštete: Dva jednostavna i praktična recepta, a vaša nepca će uživati

Komentari (0)

Loading