Isprobajte i uverite se u kvalitet Miele uređaja u novootvorenom Experience centru u Novom Sadu
19/04/2024
21h
Otvoren ekskluzivni Miele Experience Centar u Novom Sadu
Autor: Tamara Kovacevic | 07/11/2020
Kad na ulici zamiriše ovaj pečeni plod, svi znamo da nas jesen već obavija svojim hladnim zagrljajem.
Umesto klasične, već svima poznate poslastice kesten-pirea, predlažemo vam nešto drugačije i za prave gastronome vrlo ukusne specijalitete s namirnicom koja je prava riznica zdravih i hranljivih materija...
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 60 minuta
600 g kestenja
100 ml pavlake
2 l pilećeg bujona
glavica crnog luka
3 veze peršuna
2 karanfilića
lovorov list
pola kašičice šećera
Zasecite nožem ljuske kestenja, stavite da se kuva u vodi, a zatim pecite na 230 stepeni desetak minuta, pa ohladite i oljuštite. U velikoj šerpi pomešajte pileći bujon, kestenje i seckani luk. Peršun, lovorov list i karanfilić pomešajte i stavite da se kuva sa supom na niskoj temperaturi 45 minuta. U blenderu ispasirajte smesu s kestenjem. Dodajte pavlaku, šećer, posolite i pobiberite po ukusu. Vratite na ringlu i prokuvajte još nekoliko minuta.
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 30 minuta
50 g brokolija
50 g tikvica
pola glavice seckanog luka
2 jajeta
150 g prezli
150 g očišćenog kuvanog ili pečenog kestenja
maslinovo ulje
so, biber
Propržite luk na malo maslinovog ulja, pa ostavite da se ohladi. Umutite dva jajeta viljuškom i pomešajte s prokuvanim brokolijem i proprženim usitnjenim tikvicama, prezlama i kestenjem. Posolite i pobiberite po ukusu, napravite pljeskavice i pržite na malo maslinovog ulja, oko pet minuta sa obe strane. Dodatne priloge za ovaj veganski burger odaberite po ukusu.
Za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 minuta
500 g keksa
300 g čokolade za kuvanje
500 g kesten-pirea
100 g maslaca
700 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
Na dno kalupa poređajte keks koji ste prethodno blago natopili mlekom ili kafom. Otopite na pari 300 grama čokolade za kuvanje i 200 mililitara slatke pavlake. Skinite s vatre i dodajte 300 grama mlečne čokolade. Kad se čokoladna smesa ohladi, pomešajte je sa 300 mililitara prethodno umućene slatke pavlake. Kesten-pire držite dva sata na sobnoj temperaturi, a potom izmiksajte sa 100 grama omekšalog maslaca i pomešajte sa 200 mililitara umućene slatke pavlake. Na keks sipajte ohlađeni čokoladni krem a potom kesten-pire krem. Tortu možete da premažete čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji.
Isprobajte i uverite se u kvalitet Miele uređaja u novootvorenom Experience centru u Novom Sadu
19/04/2024
21h
Otvoren ekskluzivni Miele Experience Centar u Novom Sadu
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
1 dana
Delta Auto grupa, koja zastupa brendove BMW, MINI, Honda, Maserati i KTM, predstavila je najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji koji od sada možete posetiti u ulici Omladinskih brigada 33a, na Novom Beogradu.
Nina i Nela Pena: Ispunjenje našeg sna
18/04/2024
1 dana
Ove godine sestre Nina i Nela Pena slave deseti rođendan svog brenda „Penna atelier”
Razveli se nakon punih 15 godina: Potresni detalji braka Bojane i Ognjena Jankovića
20/04/2024
26 min
Muž Bojane Janković bio je Ognjen Janković
Niko nije srećniji od Tare i Stefana: U porodicu Đoković stigao novi član
20/04/2024
1h
Sreća u porodici Đoković
Momkovao je do 49. godine, a onda je sreo Ninu: Ljubavna priča Darka Tomovića
20/04/2024
2h
Ljubavna priča Darka Tomovića
Beživotno telo voditeljke Bojane Janković pronađeno u stanu: Oglasila se porodica
19/04/2024
13h
Preminula Bojana Janković u svom stanu
Iako je sa drugom oženjen Filip će zauvek ostati deo Majinog života: Snimak je odao
19/04/2024
17h
Raskid Maje Mandžuke i Filipa Živojinovića dogodio se pre devet godina, ali i dalje je tema medija
Komentari (0)