
Puna je fila! Božanstvena čokoladna poslastica koja se ne peče (recept)
24/01/2021
Ukus koji će vas raspmetiti krije se u čokoladnoj torti koja se ne peče. Sva je od fila i omiljena je na svim trpezama...
07/11/2020
Kad na ulici zamiriše ovaj pečeni plod, svi znamo da nas jesen već obavija svojim hladnim zagrljajem.
Photo by: dashu83 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Umesto klasične, već svima poznate poslastice kesten-pirea, predlažemo vam nešto drugačije i za prave gastronome vrlo ukusne specijalitete s namirnicom koja je prava riznica zdravih i hranljivih materija...
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 60 minuta
600 g kestenja
100 ml pavlake
2 l pilećeg bujona
glavica crnog luka
3 veze peršuna
2 karanfilića
lovorov list
pola kašičice šećera
Photo by: sugar0607 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Zasecite nožem ljuske kestenja, stavite da se kuva u vodi, a zatim pecite na 230 stepeni desetak minuta, pa ohladite i oljuštite. U velikoj šerpi pomešajte pileći bujon, kestenje i seckani luk. Peršun, lovorov list i karanfilić pomešajte i stavite da se kuva sa supom na niskoj temperaturi 45 minuta. U blenderu ispasirajte smesu s kestenjem. Dodajte pavlaku, šećer, posolite i pobiberite po ukusu. Vratite na ringlu i prokuvajte još nekoliko minuta.
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 30 minuta
50 g brokolija
50 g tikvica
pola glavice seckanog luka
2 jajeta
150 g prezli
150 g očišćenog kuvanog ili pečenog kestenja
maslinovo ulje
so, biber
Photo by: FourEyesTim / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Propržite luk na malo maslinovog ulja, pa ostavite da se ohladi. Umutite dva jajeta viljuškom i pomešajte s prokuvanim brokolijem i proprženim usitnjenim tikvicama, prezlama i kestenjem. Posolite i pobiberite po ukusu, napravite pljeskavice i pržite na malo maslinovog ulja, oko pet minuta sa obe strane. Dodatne priloge za ovaj veganski burger odaberite po ukusu.
Za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 minuta
500 g keksa
300 g čokolade za kuvanje
500 g kesten-pirea
100 g maslaca
700 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
Photo by: antoniotruzzi / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Na dno kalupa poređajte keks koji ste prethodno blago natopili mlekom ili kafom. Otopite na pari 300 grama čokolade za kuvanje i 200 mililitara slatke pavlake. Skinite s vatre i dodajte 300 grama mlečne čokolade. Kad se čokoladna smesa ohladi, pomešajte je sa 300 mililitara prethodno umućene slatke pavlake. Kesten-pire držite dva sata na sobnoj temperaturi, a potom izmiksajte sa 100 grama omekšalog maslaca i pomešajte sa 200 mililitara umućene slatke pavlake. Na keks sipajte ohlađeni čokoladni krem a potom kesten-pire krem. Tortu možete da premažete čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji.
Puna je fila! Božanstvena čokoladna poslastica koja se ne peče (recept)
24/01/2021
Ukus koji će vas raspmetiti krije se u čokoladnoj torti koja se ne peče. Sva je od fila i omiljena je na svim trpezama...
Izdašna i meka: Vasilopita za sreću u duši i mir u kući (recept)
19/01/2021
Vasilopita nosi u sebi tradiciju koja magiju novogodišnje večeri može produžiti sve do prve Visibabe. Ovaj čuda i sladak naziv potiče od Svetog Vasilija koji predstavlja grčkog Deda Mraza, a čiji se imendan slavi prvog dana nove godine. Grčke domaćice pripremaju ovaj kolač kao miloštu za Svetog Vasilija koji će njihovoj kući doneti sreću i blagostanje, a vi ga možete pripremiti bez povoda ili za slavske trpeze.
Ukusne krofne koje ne upijaju ulje, napravite ih danas za sreću i blagostanje!
14/01/2021
Umesto vasilica koje se tradicionalno spremaju za Sprsku Novu godinu, danas, na Svetog Vasilija napravite deliciju koju će obožavati svi ukućani, a i gosti. Za sreću i zdravlje cele porodice ukusne krofne su pravi izbor. Evo jednostavnog recepta...
Idealni za božićno posluženje: Slani štapići sa susamom u dve varijante
07/01/2021
Slani štapići za božićno posluženje idelani su da servirate za užinu ili uz porodićno druženje. Meki su kao duša...
Taman što se prašina slegla: Vesna Dedić otkrila pravu istinu o sukobu sa Sanjom Marinković
27/02/2021
Sukob Vesne Dedić i Sanje Marinković bio je danima glavna tema svih medija, a sada, kada se "prašina slegla" Vesna je konačno otkrila istinu.
Biljana Obradović: Kad od muškarca nešto hoću, onda hoću sve!
27/02/2021
Biljana Obradović iskreno o emotivnom životu, planovima u karijeri i promenama, koje je napravila kod sebe.
Modni odabir Aleksandre Jeftanović - dokaz da klasična elegancija ne izlazi iz mode (foto)
27/02/2021
Modni odabir Aleksandre Jeftanović oduševio je mnoge, a posebno one sa istančanim modnim ukusom. Odabir koji je voditeljka napravila, dokazao je da klasična elegancija stil, koji nikada neće izaći iz mode.
Mnogi ne znaju: Sa njim je Džej Lo prvi put stala na "ludi"kamen (foto)
27/02/2021
Prvi muž Dženifer Lopez javnosti je manje poznat. Ipak, reč je o stvarno dobrom frajeru, sa kojim je 1997. godine prvi put stala na "ludi kamen".
Samo mesec dana od porođaja, a Marina Ćosić je već u top formi (foto)
27/02/2021
Marina Ćosić izgled je do perfekcije dovela samo mesec dana nakon porođaja, a stomak je nestao bez traga. Pored toga što izgleda sjajno, Marina je sa svojim pratiocima podelila i lepe vesti.
Horoskop za 27. februar: Nemojte sputavati partnerovu slobodnu volju
27/02/2021
Horoskop za 27. februar donosi preispsitivanje na emotivnom planu. Vašem partneru treba sloboda.
Komentari (0)