Neprijatni mirisi i nagomilani kamenac odmah nestaju: Najbolji trik za čišćenje veš mašine
15/09/2024
7h
Čišćenje veš mašine nikad nije bilo lakše
Autor: Tamara Kovacevic | 17/11/2020
Konfit kao tehnika je poznata širom sveta, ali su recepture do savršenstva doveli Francuzi.
Zasnovana je na kuvanju, mesa, povrća, ribe i drugih namirnica bogatih belančevinama u masnoći biljnog ili životinjskog porekla.
Ovako pripremljeni beli luk može biti ukusan prilog, a možete napraviti i sjajan namaz od njega. Preostalo ulje možete iskoristiti za mariniranje sireva, ribe, mesa, kao dodatak salatama ili da pojačate aromu jelima.
Pripremite osam glavica belog luka, čenove odvojte, možete ih oljuštiti, a možete ih ostaviti i u ljusci. Na ovu količinu luka trebaće vam tri šolje maslinovog ulja.
Rernu zagrejte na 120 stepeni C, pa luk i ulje stavite u dovoljno veliku posudu. Dodajte grančice majčine dušice, ruzmarina i listove lovora. Prekrijte posudu folijom i pecite sat vremena do 75 minuta. Pre nego što posudu izvadite iz rerne, proverite da li je beli luk dovoljno omekšao. Sipajte ga u teglu, a da ste prethodno uklonili začinsko bilje. Ovako pripremljen beli luk može stajati u frižideru dve nedelje, piše portal CafeBar&Restoran.
Ovako pripremljen paradajz možete koristiti za sendviče, bruskete, pice, pite, kao i za garniranje mnogih jela.
Inspiracija za prazničnu trpezu: Pasta sa šafranom u krem sosu sa svinjskim fileom
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Paradajz blanširajte u posoljenoj vodi. Oljušteni paradajz presecite na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine paradajza, i izvaditi im semenke i sredinu. Ukoliko radite sa čeri paradajzom, ostavite ga celog. Rasporedite paradajz, unutrašnjom stranom nagore, na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite i pobiberite. Pospite belim lukom i majčinom dušicom i obilno prelijte maslinovim uljem.
Kestenje na trpezi - Ukusna jela kojima nećete odoleti! (RECEPTI)
Peći u rerni na 120 stepeni C, sat i po do dva. Paradajz je gotov kad je lagano suv spolja, a iznutra još uvek sočan. Uklonite beli luk i majčinu dušicu i paradajz prebacite u teglu i zalijte maslinovim uljem. Ovako pripremljen paradajz možete čuvati u frižideru maksimalno sedam dana. Ulje koje je preostalo možete koristiti u pripremi drugih jela.
Neprijatni mirisi i nagomilani kamenac odmah nestaju: Najbolji trik za čišćenje veš mašine
15/09/2024
7h
Čišćenje veš mašine nikad nije bilo lakše
Lavlja griva podržava vezu između digestivnog trakta i nervnog sistema
13/09/2024
2 dana
Lavlja griva je rudnik hranljivih materija, čudesna lekovita gljiva
Dizajnerka enterijera otkriva koji broj biljaka u domu je najbolji izbor
10/09/2024
5 dana
Kućni savet koji menja život
Prvi dmFem u Srbiji: kako je izgledala konferencija za koju se tražila karta više
09/09/2024
6 dana
Prvi dmFem u Srbiji
Duško se posle razvoda javno obratio Jeleni: Dobra si majka i dobar drug, ali....
15/09/2024
42 min
Duško razvod potvrdio
Na trenutak sam potpuno paralisana! Ana Sofrenović o borbi sa podmuklom bolešću
15/09/2024
1h
Zdravstveno stanje Ane Sofrenović uzdrmalo je celu porodicu
Najlepše vesti iz doma Joksimovića: Posle 10 godina sreća je još veća
15/09/2024
3h
Jovana i Željko Joksimović slave, razlog prelep
Tek su par dana proveli zajedno u Sevilji: Veljko o Nemanji misli samo jedno
15/09/2024
5h
Odnos Veljka Ražnatovića i Nemanje Gudelja - sad je sve jasno
Komentari (0)