
Tiramisu Twist - Krema od muskatne bundeve za jaču aromu
Kraljica jeseni je jedna od najisplativijih namirnica koju možete kupiti, jer bundevu doslovce možete iskoristiti celu – uključujući i njene semenke...

Photo: zefirchik06 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Krema od muskatne bundeve iznenađujuće osvežava ovaj italijanski klasik. Vizuelno je atraktivniji, a aroma mu je daleko punija.
Muskatni tiramisu
SASTOJCI:
* 400 g piškota
* 0,5 l crne kafe
* 1 dl likera Amareto ili ruma
* 1 kašičica cimeta
Za krem:
* 400 g pirea od pečene muskatne bundeve
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kašičica kardamoma
* 2 žumanceta
* 2 kašike šećera
* 2 vanilin-šećera ili jedna mahuna vanile
Za posipanje:
* Amareto keks ili gorki kakao
Beli luk i tomato konfit - Savršeni uz sendviče i bruskete! (recept)
Photo: zefirchik06 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
PRIPREMA:
KORAK 1
Skuvajte kafu koju najviše volite da koristite u klasičnom tiramisuu. Kad se ohladi, izlijte je u širu posudu i dodajte joj kašičicu cimeta, liker Amareto ili rum i promešajte.
KORAK 2
OMILJENA zdrava poslastica Novaka i Jelene Đoković: Jedite je koliko hoćete BEZ GRIŽE SAVESTI (foto)
KORAK 3
Piškote podelite na dva jednaka dela i slažite tako da svaku piškotu umočite najpre u pripremljenu kafu. Na prvi sloj nanesite polovinu kreme, poređajte drugi deo piškota i završite s drugim slojem kreme. Tiramisu možete slagati i u dekorativne čaše, piše CafeBar&Restoran.
KORAK 4
Kolač na kraju pospite gorkim kakaom ili mrvljenim Amareto keksom. Odložite u frižider do posluživanja.
Komentari (0)