Gastro

Susret Azije i Mediterana: Recept za ljubitelje neobičnog ukusa

Nudle sa škampima, savršen odabir za sve one koji ne mogu da dočekaju lepše vreme Predlažemo vam specijalite napravljen od škampa i kozica, u kom ćete se, makar čulima, izmestiti u toplije predele. Za ovo jelo nije vam potrebno ni mnogo vremena, ni preveliko kulinarsko umeće ...

Susret Azije i Mediterana: Recept za ljubitelje neobičnog ukusa

Photo by Mor Shani on Unsplash

Pečeni škampi s nudlama

 

Za 2 osobe / Vreme pripreme: 20 minuta

Sastojci

  • 500 g očišćenih škampa
  • 3 čeri paradajza
  • 3 pečurke
  • glavica crvenog luka
  • 300 g nudli
  • susamovo ulje
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Pročitajte: Umesto pečenja i mrsnih obroka - Hranljivo voće na trpezi

Profimedia

 

Priprema

Potopite nudle u vrelu vodu i pustite da odstoje tri do pet minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada omekšaju, dodajte četiri-pet kašika susamovog ulja i promešajte. Kad provri, ocedite i izvadite. Pleh premažite maslinovim uljem, stavite očišćene škampe, čeri paradajz i pečurke, a sa strane dodajte nudle. Pospite škampe sokom od limuna, sve zajedno pobiberite i posolite. Pecite na 200 stepeni oko petnaestak minuta.

Komentari (0)

Loading