Susret Azije i Mediterana: Recept za ljubitelje neobičnog ukusa
Nudle sa škampima, savršen odabir za sve one koji ne mogu da dočekaju lepše vreme Predlažemo vam specijalite napravljen od škampa i kozica, u kom ćete se, makar čulima, izmestiti u toplije predele. Za ovo jelo nije vam potrebno ni mnogo vremena, ni preveliko kulinarsko umeće ...
Pečeni škampi s nudlama
Za 2 osobe / Vreme pripreme: 20 minuta
Sastojci
- 500 g očišćenih škampa
- 3 čeri paradajza
- 3 pečurke
- glavica crvenog luka
- 300 g nudli
- susamovo ulje
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Pročitajte: Umesto pečenja i mrsnih obroka - Hranljivo voće na trpezi
Priprema
Potopite nudle u vrelu vodu i pustite da odstoje tri do pet minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada omekšaju, dodajte četiri-pet kašika susamovog ulja i promešajte. Kad provri, ocedite i izvadite. Pleh premažite maslinovim uljem, stavite očišćene škampe, čeri paradajz i pečurke, a sa strane dodajte nudle. Pospite škampe sokom od limuna, sve zajedno pobiberite i posolite. Pecite na 200 stepeni oko petnaestak minuta.
Komentari (0)