
Jovana i Željko spremaju preseljenje: Posle stana opremili i studio
15/09/2025
2h
Jovana i Željko Joksimović spremni za preseljenje, destinacija im posebno draga srcu
Autor: Sara Gajic | 11/04/2021
Za 2 osobe
Priprema: 25 minuta
Sastojci
2 cvekle Profimedia
2 šargarepe
1 većikrompir
1 mladi crni luk ili praziluk
2-3 čena belog luka
ulje, so
1 kašika pavlake (može i bez)
malo kuvane supe ili čiste vode koja je provrila
Priprema
Mladi luk iseći sitno i propržiti na ulju. Skuvati cveklu, šargarepu i krompir pa naseći u blender, dodati beli luk i pržen luk, sipati malo supe.Sve izblendati. Sipati u činiju pa ako je jako gusta dodati još supe. Može i čista kuvana voda.Posolite i dodajte punu kašiku pavlake i izmešajte. Čorba je gotova..Ukoliko želite da jelo bude posno, izbacite pavlaku…
Za 2 osobe
Priprema: 50 minuta
Sastojci:
2 krompira
hleb
2 glavice luka
250 g paulja
4 paradajza
2 šargarepe
250 g karfiola
200 g graška
1 crvena paprika
2 struka korijandera
2 čebna belog luka
kašičica đumbira, ljute paprike, kurkume,
kašika soka od limuna
so i ulje
Profimedia
Priprema
Iseeći hleb na kockice, obilno ih potom pospite vodom i ostavite da se natope.
Skuvati cele krompire zajedno s krafiolom, pasuljem, šargarepom, paprikom i graškom. Ocediti ih i sitno iseckati. Zagrejati ulje i u njemu propržiti iseckan luk , beli luk, đumbir, isečene ljute paprike. Pržiiti dok ne dobiju zlatnu boju, tada dodati kurkumu i skuvano iseckano povrće. Krčkamo sve zajedno dok ne postane homogeno i prženo. Zamesimo hladnu smesu od povrća sa oceđenim hlebom, dodajemo iseckan korijander i oblikujemo ćuftice. Gotove ćuftice pržimo u dubokom ulju.
Za 2 osobe
Priprema: 70 minuta
Sastojci
- 500 gr. komadića soje
- 4 veće glavice crnog luka
- 6 čena belog luka
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 1 ljuta papričica
- 2 srednje šargarepe
- 1 kašika sitne crvene paprike
- so
- biber
- suvi začin
- peršunovo ili celerovo lišće
- 100- 150 ml. ulja
Profimedia
Priprema
Soju natopite vrućom vodom. Sitno iseckan luk pržite na ulju nekih 10 minuta da požuti i počne da lepi za šerpu. Iseckajte ili izmiksajte paprike, paradajz, beli luk, lišće začina, šargarepu izrendajte pa sve to dodajte prženom luku. Poklopite i krčkajte 15 minuta, dodajte soju, sitnu crvenu papriku i oko dve do dve i po litre vode. Kuvajte otprilike pola sata (ukupno 40 minuta) začinite i poslužite uz testeninu, rižu, pire ili bareni krompir.
Jovana i Željko spremaju preseljenje: Posle stana opremili i studio
15/09/2025
2h
Jovana i Željko Joksimović spremni za preseljenje, destinacija im posebno draga srcu
Potpisala papire za razvod od našeg pevača, pa saznala da ima tumor: On se odmah oženio drugom
15/09/2025
3h
Aleksa Perović (29), pobednik Zvezda Granda 2017. godine, pre tačno dve godine iznenadio je javnost odlukom da se posle šest godina braka razvodi od supruge Milice sa kojom ima dve ćerke Srnu i Lunu
Vojin Ćetković je zaplakao kada je čuo lepu vest: Milica Glogovac otkrila sve
15/09/2025
4h
Milica Glogovac, supruga Nebojše Glogovca, emotivno se prisetila velike ljubavi sa svojim suprugom, sa kojim je dobila ćerku Sunčicu
Srđan Đoković uživo pročitao Novakovu poruku: Tata, znaš me, ja moram…
15/09/2025
6h
Najveći teniser svih vremena, Novak Đoković, prema pisanju grčkih medija, sa porodicom planira trajno preseljenje u Atinu
Na ovu ljubav čekao je 15 godina: Miloš Timotijević objavio prvu fotografiju sa sinom
15/09/2025
5h
Sin Miloša Timotijevića - prva fotografija
Komentari (0)