Gastro

Ukusno, zdravo i na italijanski način: 3 recepta za ljubitelje mocarele

Mocarela, jedan od najpopularnijih italijanskih sireva, zahvaljujući blagom ukusu i divnoj mekanoj teksturi, neizostavni je sastojak laganih jela koja asociraju na vedre sunčane dane.

Ukusno, zdravo i na italijanski način: 3 recepta za ljubitelje mocarele

Photo by Sebastian Coman Photography on Unsplash

Ova jela spremaju se izuzetno lako, a neće vam biti potrebno ni mnogo vremena, te su odlična rešenja za instant zdrave obroke.

Salata s avokadom i mocarelom

Za 1 osobu / Vreme pripreme: 15 minuta

Profimedia

 

Sastojci

  • 200 g pršute
  • jedan zreo avokado
  • 7 čeri paradajza
  • listovi svežeg bosiljka
  • kašičica pečenog susama
  • 100 g mocarele
  • so
  • maslinovo ulje

 

Priprema

Povrće operite, avokado isecite na kriške, a paradajz na polovine. Ređajte na tanjiru uvijene listove pršute, avokado, paradajz, pospite listovima svežeg bosiljka i pečenim ili prženim susamom, solju i kašikom maslinovog ulja.

 

Predjelo s mocarelom i plavim patlidžanom

Za 2 osobe / Vreme pripreme: 25 minuta

Pročitajte: Susret Azije i Mediterana - Recept za ljubitelje neobičnog ukusa

Profimedia

 

 

Sastojci

  • 3 plava patlidžana
  • 4 paradajza
  • 300 g mocarele
  • so
  • biljni začin
  • maslinovo ulje

 

Priprema

Patližan dobro operite i isecite na tanje kriške. Posolite i ostavite da odstoji desetak minuta, a zatim ga ocedite. Opran paradajz takođe isecite na kriške. U vatrostalnu činiju ili dublji pleh sipajte malo maslinovog ulja, a zatim ređajte red patlidžana, red paradajza, red mocarele, koju ste prethodno tanko isekli. Sve pospite malo biljnim začinom. Pecite na 150 stepeni oko 10 minuta, a zatim izvadite iz rerne i ukrasite po želji.

 

Prolećna pasta s mocarelom

Za 2 osobe / Vreme pripreme: 35 minuta

Profimedia

 

Sastojci

  • 200 g testenine po izboru
  • 10 čeri paradajza
  • 200 g mocarele
  • 3 paprike babure
  • origano
  • maslinovo ulje
  • čen belog luka
  • so, biber

 

Priprema

Skuvajte testeninu “al dente” i dobro je procedite. Zatim je propržite u tiganju na maslinovom ulju, uz zgnječeni beli luk, so, biber i origano, ali pazite da ne počne da se lepi. Kada bude gotovo, prebacite testeninu u dublje tanjire i dodajte seckanu papriku, napola isečen čeri paradajz i loptice mocarele. Prelijte maslinovim uljem.

 

Komentari (0)

Loading