
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
1 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
Autor: Teodora Vukovic | 02/06/2021
Zdravi vege recepti za one koji nisu ljubitelji mesa, brzo se pripremaju, a bogati su vitaminima. Ipak, savršen ukus oduševiće čak i gurmane, koje na svojim nepcima žele samo najfiniji ukus hrane...
Za ova jela neće vam biti potrebno meso, a sve sastojke možete nabaviti na pijaci. Način pripreme ovog menija, čorbe, toplog predjela i glavnog jela od soje, nije zahtevan i ne iziskuje previše vremena, a kao rezultat dobićete vrlo ukusan i hranljiv obrok pun raznovrsnog povrća
Čorba od cvekle
Za 2 osobe / Vreme pripreme: 25 minuta
Sastojci
Priprema
Mladi luk isecite sitno i propržite na ulju. Skuvajte cveklu, šargarepu i krompir pa ih iseckajte u blender, dodajte beli luk i pržen luk i sipajte malo supe, pa sve izblendajte. Sipajte u činiju pa ako je gusto, dodajte još supe. Može i čista kuvana voda umesto supe. Posolite, dodajte punu kašiku pavlake i izmešajte. Čorba je gotova. Ukoliko želite da jelo bude posno, izbacite pavlaku.
Profimedia
Vege ćufte
Za 2 osobe / Vreme pripreme: 50 minuta
Sastojci
Priprema
Isecite hleb na kockice, potom ih pospite vodom i ostavite da se natope. Skuvajte cele krompire zajedno s karfiolom, pasuljem, šargarepom, paprikom i graškom. Ocedite ih i sitno iseckajte. Zagrejte ulje i na njemu propržite iseckan luk, beli luk, đumbir i isečene ljute paprike. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, a onda dodajte kurkumu i skuvano iseckano povrće. Krčkajte sve zajedno dok ne postane homogeno. Zamesite hladnu smesu od povrća sa oceđenim hlebom, dodajte iseckan korijander i napravite ćuftice. Gotove ćuftice pržite u dubokom ulju.
Profimedia
Gulaš od soje
Za 2 osobe / Vreme pripreme: 70 minuta
Sastojci
Priprema
Soju natopite u vreloj vodi. Sitno seckan luk pržite na ulju nekih 10 minuta da požuti i počne da se lepi za šerpu. Iseckajte ili izmiksajte paprike, paradajz, beli luk, lišće peršuna, šargarepu izrendajte pa sve to dodajte prženom luku. Poklopite i krčkajte 15 minuta, dodajte soju, sitnu crvenu papriku i dva do dva i po litra vode. Kuvajte otprilike pola sata (ukupno 40 minuta), začinite i poslužite uz testeninu, pirinač, pire ili bareni krompir.
Profimedia
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
1 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
09/05/2025
2 dana
Talas originalnosti u srcu Beograda: uz ritam nove generacije otvorena je renovirana adidas radnja u Knezu
DAHLIA: Više od kozmetike – priča o lepoti, ženstvenosti i nezi
08/05/2025
3 dana
Brend koji već 101 godinu neguje žene i njihovu lepotu, Dahlia, i dalje nosi onu posebnu čar – onu koja nas vraća u detinjstvo, podseća na mamine i bakine rituale, ali i inspiriše da svakodnevno biramo sebe.
La Terra – novi brend koji udobnost i stil donosi u vašu svakodnevicu
05/05/2025
6 dana
Postoje dani kada se osećate puni energije, a nekada su to mirniji trenuci, koje provodite u krugu porodice, na kafi sa prijateljicama ili u kratkoj šetnji gradom. U svakom od tih trenutaka, ono što nosite ima jedan zadatak – da vas ne sputava, već podrži.
Milan Kesić posle Darinih reči u šoku: Nije trebalo da se razvedemo
11/05/2025
1h
Dara Bubamara progovorila o bivšem mužu
Hitno stigao u Beograd: Mile sve napustio da bi bio uz Martu
11/05/2025
4h
Sahrana majke Marte Savić zakazana
Lep, uspešan i misteriozan: Nikad ne biste pogodili čime se bavi muž Lene Kovačević
11/05/2025
6h
Muž Lene Kovačević bavi se ovom profesijom
Ovo je naš najlepši trenutak: Nikolina se emotivnim rečima obratila Saši Kaporu
11/05/2025
8h
Nikolina Kovač i Saša Kapor slave
Komentari (0)