Lifestyle

Doručak po preporuci nutricioniste: Šta jesti ako želite da izgledate lepo, a hranite se zdravo

Saveti nutricionista nisu univerzalni. U skladu su sa težinom, visinom, mastima i mišićnom masom svakog čoveka pojedinačno. Ipak, čuvena Ana Petrović, kojoj su poverenje poklonile Jelena Karleuša, Marija Šerifović, Nataša Bekvalac i mnoge druge muzičke zvezde, često na svom "Instagram" profilu ume da objavi pripremu obroka namenjih svima.

Doručak po preporuci nutricioniste: Šta jesti ako želite da izgledate lepo,  a hranite se zdravo

Ono oko čega se svi nutricionisti i lekari slažu jeste da bi dan trebalo početi bogatim i hranljivim doručkom, međutim, retko kada se od njih može čuti šta to tačno podrazumeva i koje su to namirnice koje je u toku jutarnjih časova potrebno konzumirati kako bi sačuvali snagu za ostatak dana. U skladu sa tim Petrovićeva je u jednom od svojih poslednjih videa pokušala da razreši nedoumice. Ona je, naime, opisala kako izgleda priprema jednog ovakvog obroka i iz čega on treba da se sastoji.

Pročitajte: U potrazi ste za IDEALNIM DORUČKOM? Posna kaša sa pirinčanim mlekom, medom i cimetom je SVE ŠTO VAM TREBA! (recept)

 

Voćni mix

 Sve što vam je potrebno da napravite ovaj preukusni obrok je:


4-5 kašika ovsenih pahuljica
1-2 supene kašike chia semenki
1-2 supene kašike mlevenog lana
1 jabuka
1/2 ceđene pomorandže
1 breskva (ili kivi, maline..)
1 supena kašika suvog grožđa
5-10 badema 
150 ml vode 

Sve namirnice potrebno je iseckati ili iscediti, dobro ih promešati i u njima uživati.

Saveti nutricionista neretko su su se pokazali kao prava stvar kod ljudi koji žele da smršaju na zdrav način, a opet ostanu puni energije i elana. Pravilan balans namirnica je nešto na čemu se posebno insistira, dok se gazirana pića, grickalice i slatkiši smatraju nepotrebnim zlom.

 

Komentari (0)

Loading