Lifestyle

Lako i preukusno: Oduševiće vas recept Olivere Balašević za krompir čorbu (VIDEO)

Recept Olivere Balašević oduševiće one koji vole da pripremaju nešto tradicionalno, a jednostavno i time obraduju celu porodicu specijalitetom, u kojem uživaju čak i oni najmlađi.

Lako i preukusno: Oduševiće vas recept Olivere Balašević za krompir čorbu (VIDEO)

Porodični obroci su pažljivo pripremani, kada god se u kuhinji nađe Olivera Balašević. Književnica je na svom "Instagram" nalogu podelila sa svim domaćicama, i onima koje žele da se oprobaju u pripremi tradicionalnih specijalteta, recept za krompir čorbu,

Recept Olivere Balašević sastoji se iz mnoštvo zdravih sastojaka, koji se mogu relativno lako naći u prodaji te ćete bez mnogo muke pripremiti ovu čorbu, kojoj bi malo ko odoleo.

Pročitajte: Dom Olivere Balašević ne izgleda isto nakon Đoletove smrti - U dvorištu bazen, a na fasadi njenom rukom oslikan OVAJ DETALJ (FOTO)

 

 

- Što se tiče „krumplileves” (mađarski naziv za krompir-čorbu), u godinama koje su usledile bila je najsigurniji način da nas sve okupi za pravim stolom. Ta čorba je pre bila lek nego hrana, i samo bi ponekad, u onim najizdašnijim danima oko prvog u mesecu, u njoj zaplivao i koji komad mesa ili kolut debrecinera koji bi gotovo uvek ostao na dnu ispražnjene tufnaste šerpe, jer niko nije želeo da baš on bude taj kome će pripasti nešto više od podjednako iseckanog krompira. Tetka Anuška je te lego-krompiriće oblikovala s takvom posvećenošću da se tu nisam nikako petljala nego samo oko ljuštenja, pazeći da ljusku režem što je tanje moguće, a recept zapamtim što bolje. Hedonista sam, čak izraziti, ali u našem domu praznici, slave i nedeljni ručkovi ne liče na vikinške gozbe i trpeze sa renesansnih slika - objašnjava Olivera Balašević.

Sastojci potrebni za savršeno jelo "na kašiku" su sledeći: 

-oko kilogram krompira,

- jedna ili dve šargarepe,

-pola konzerve paradajz-sosa,

- malo začina: vegeta, so, biber, paprika i nekoliko kapi ulja.

Pročitajte: Gest o kome će se pričati - Evo šta je Olivera Balašević uradila sa Đoletovim novcem

Mirko Tabašević

 

Priprema:

Krompir oljuštite (što tanje, kažu vrsne kulinarke) i iseckajte na kockice. Malo ga propržite na zagrejanom ulju, a potom dodajte šargarepu, izrendanu ili iseckanu na kriške. Sipajte vodu. Krompir treba da se kuva oko 45 minuta, poklopljen, na jačoj vatri, da potpuno omekša i da čorba postane gušća. Na kraju dodajte začine i paradajz sos. Neko voli da doda kašiku pavlake ili malo peršuna.

Komentari (0)

Loading