Lifestyle

Lagani posni kolač Tamare Dragičević za kojim ćete poludeti! Njena ćerka Staša i sin Lazar ga prosto obožavaju

Ishrana Tamare Dragičević nije rigorozna kako se čini. Atraktivna glumica hrani se zdravo, ipak povremeno voli i da se počasti brzom hranom i slatkišima i priznaje da uprkos majčinim savetima, nema baš svakoga dana na trpezi kuvan obrok.

Lagani posni kolač Tamare Dragičević za kojim ćete poludeti! Njena ćerka Staša i sin Lazar ga prosto obožavaju

Glumica, koja se proslavila ulogom u filmu "Montevideo, Bog te video", voli jela za čiju pripremu ne treba mnogo vremena. Za nju i supruga Petra Benčinu tu su sladak kupus, grašak, pohovano meso, punjene tikvice, za sina Lazara pasira povrće, dok za ćerku Stašu, koja ide u vrtić i ima isplanirane, zdrave obroke, često priprema i nešto manje zdravo, omiljene špagete, jela sa krompirom, ali i slatkiše. Kolači su se i ovoga puta našli na Tamarinoj trpezi. Lagano se pripremaju a istovremeno su i posni. Reč je o boščicama sa džemom od šljiva.

Za ovaj recept potrebno vam je:

- 350 gr brašna

- 100 ml piva

- 180 ml ulja

- 1 kašika šećera

- malo soli

- 1 kašičica praška za pecivo

- malo limunove korice

- pekmez od šljiva

- prah šećer za posipanje

Priprema se vrlo jednostavno:

U dublju posudu sipajte brašno, šećer, malo soli i prašak za pecivo i sve promešajte. Narendajte koricu limuna, a zatim dodajte pivo i ulje. Sve prebacite na radnu ploču i testo sjedinite. Zatim odvajajte grudvice, veličine šljive i od njih pravite tanke pljosnate krugove. U sredinu krugova dodajte džem i krug zatvorite prstima nagore. Prethodno dno pleha prekrijte papirom za pečenje i dobijene kuglice poređajte ravnomerno. Za sam kraj pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15 do 18 minuta, a kada boščice budu gotove pospite ih prah šećerom.

Pročitajte: Šta rade Tamara Dragičević i Petar Benčina kada deca konačno zaspe? (FOTO)

Ishrana Tamare Dragičević nakon drugog porođaja nije mnogo korigovana, a to je zato što atraktivna glumica ne preskače treninge. Već nekoliko godina ona ide na boks, što joj pomaže da izbaci negativnu energiju i telo održi gipkim i vitkim.

Komentari (0)

Loading