Lifestyle

Američki slatkiš po volji Marije Kilibarde i Baneta Vučelića: Sastoji se iz dva preliva, kojima ni vi nećete odoleti (VIDEO)

Ishrana Marije Kilibarde poslednijh godinu dana strogo je propisana od strane nutricioniste. U skladu sa tim voditeljka TV Prva izbegava testo, mlečne proizvode, sokove, skrobne namirnice, ali i slatkiše, kojih se zapravo najteže odriče.

Američki slatkiš po volji Marije Kilibarde i Baneta Vučelića: Sastoji se iz dva preliva, kojima ni vi nećete odoleti (VIDEO)

Marija ne krije da je veliki ljubitelj slatkih poslastica, i testa, stoga kada god joj je dozvoljen jedan obrok po izboru, bira da sebi udovolji kombinacijom šećera i brašna. Omiljeni kolač su joj pužići sa cimetom, koji je zavolela tokom svoje prve posete Americi, a  kroz smeh tvrdi da su joj se toliko dopali da se sa tog putovanja za Srbiju vratila sa pet šest kilograma više.  Originalan recept za pužiće tražila je godinama, a tek nedavno do njega je došla zahvaljujući prijateljici, koja joj je do detalja objasnila postupak, što je ona podelila sa pratiocima na "Instagramu". Tokom pripreme dragog slatkiša, za koji je potrebno odvojiti sat, dva, Marija voli da pusti muziku i potpuno se tome prepusti.

- Išla sam da gledam kako to Amrikanke rade, kako se to kod nas mesi, tražila razlike ne bih li došla do savršenog recepta. Reč je o pravom zimskom kolaču, jer kada zamiriše cimet iz njega ne može a da te ne podseti na praznike, takozvanu lenjost u januaru, Božić. Drugim rečima kolač utehe. Pre par dana drugarica Jelica mi je dala recept za pužiće, te sam probala sama da ih spremim. Oklagiju i cimet pozajmila sam od komšinice. Bilo je toliko ukusno da smo moj dragi i ja rizikovali da ih pojedemo do kraja iako su bili malo živkasti unutra. Pojeli smo po jedan i onda rekli: "Stani, dosta je bilo!" i uz film sačekali da vidimo hoće li nam pripasti muka - kroz smeh je rekla ona.

Pročitajte: Ništa od venčanja: Evo šta je pokvarilo planove Mariji Kilibardi i Branislavu Vučeliću!

 

Ishrana Marije Kilibarde vrlo je zanimljiva svima onima koji kubure s viškom kilograma. Malih odstupanja ima, e evo kako ih ona koristi.

Pužići sa cimetom

Sastojci za testo: 

- 250 ml toplog mleka

- kesica suvog kvasca

-75 g margarina

- 50 g šećera

- 500 g brašna

- 2 jaja

- kafena kašičica soli

Crni nadev:

- 75 grama marganira

-  200 grama smeđeg šećera

- 3 supene kašike cimeta

Beli nadev:

- 150 grama šećera u prahu

- 100 grama margarina

- prstohvat soli

- 80 grama krem sira

Priprema:

U mleko dodajte kesicu kvasca i 50 g šećera i lagano promešajte. Ostavite sve da odstoji dok smesa ne krene da peni po površini. Otopite 75 g margarina. Prebacite sve u veću posudu, pa dodajte 250g brašna i mešajte dok se ne sjedini a zatim u to ulupajte 2 jaja i dodajte otopljeni margarin pa ponovo promešajte do potpunog sjedinjenja. Testo ne sme da ima grudvic. Dodajte potom ostatak brašna i kafenu kašičicu soli. Sjedinite pa smesu prebacite na radnu ploču, zamesite i oblikujte u kuglu. Vratite smesu u posudu u kojoj ste zamešali smesu, poklopite krpom i stavite je u rernu prethodno zagrejanu na 50 stepeni, kako bi testo brže nadošlo. Nakon pola sata testo izvadite iz rerne i prebacite na radnu ploču, posutu brašnom. Prstima ili oklagijom ga stanjite da bude jedan prst debljine, pravougaonog oblika. Istucite ga po ivicama, a zatim mu dodajte pripremljen fil. Ravnomerno ga razmažite, pa urolajte. Pripremite posudu i jako oštar ravan nož, pa secite rolat na pužiće debljine 3 santimetra. U pekaču sa papirom za pečenje na dnu i poređajte pužiće. Prekrijte sve providnom folijom i ostavite da odstoji 40 minuta. A zatim stavite u rernu na 180 stepeni i pecite najviše pola sata. Pužiće izvadite iz rerne i odmah prelijte drugim belim nadevom.

Fil1:

Otopite margarin u mikrotalasnoj da bude u tečnom stanju. Šećer pomešajte sa cimetom, pa ubacite u margarin i sjedinite.

Fil2: Otopite margarin, zamešajte prah šećer, a zatim dodajte krem sir, so i sve sjedinite.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading