Lifestyle

Originalni poklon za najdraže: Recept za poslastice koje još nikada nisu probali

Božićni kolači zasigurno su možda najmaštovitiji poklon koji tokom ovih praznika možete pokloniti najdražima

Originalni poklon za najdraže: Recept za poslastice koje još nikada nisu probali

Na pragu smo dočeka Nove godine i mnogi još uvek ne znaju šta da poklone najmilijima i unesu radost u prazničnu atmosferu. Dosta vam je klasičnih stvari poput parfema, komada garderobe, nakita, knjiga... I zašto biste svake godine kupovali manje-više slične poklone, kada možete da napravite originalne!

Reč je o ukusnim, prelepim slatkišima koje ćete uz malo truda i kreativnosti pretvoriti u najlepši i najslađi poklon na svetu!

Božićni kolači - 4 recepta za poslastice kojima ćete oduševiti najdraže

 

Riccardo Lettieri

 

Za početak, predlažemo vam da napravite karamelizovane lešnike. Potrebni su vam lešnici i šećer i za pola sata ćete imati savršeni poklon koji ćete upakovati u celofan ili ćete ih pokloniti u tegli koju ste ukrasili trakama. Ako ih stavite u kesice od celofana i odložite na suvo i hladno mesto, mogu da stoje narednih desetak dana. Recept za karamelizovane lešnike možete pronaći OVDE.

Pročitajte: Novogodišnji čizkejk sa kakaom i malinama! Kako ga rade u Italiji

Riccardo Lettieri

 

Ukoliko želite nekoga posebno da oduševite, predlažemo vam čokoladne kocke. Pored crne čokolade potrebno vam je suvo voće, mešani orašasti plodovi, slatka pavlaka i malo bagremovog meda. Pripremite ih bar dan ranije kako bi se čokolada što bolje stegla. Gotove kocke možete čuvati nekoliko nedelja na hladnom mestu. Spakovane u ukrasnu kutiju će oduševiti svakoga kome ih poklonite, a recept možete pronaći OVDE.

Pročitajte: Avokado može i u desert! Brownies sa pistaćima

Riccardo Lettieri

 

Za samo pola sata ćete uz vrlo malo sastojaka napraviti fenomenalni aromatični krem. Potreban vam je keks spekulas, malo mleka, bele čokolade i meda. Dobićete krem koji će učiniti da vaše palačinke dobiju novu dimenziju. i Ako ga čuvate u hermetički zatvorenim teglicama, može da stoji u frižideru nekoliko dana. Recept možete pronaći OVDE.

Pročitajte: Omiljeno jelo najvećeg zavodnika - Maccheroni alla Casanova!

Riccardo Lettieri

 

Malo više vremena, tačnije 60 minuta biće vam potrebno da napravite agrume u sirupu. Za dve teglice će vam trebati pola kile šećera i po dve pomorandže i limuna. Recept možete pronaći OVDE, a uz dodatak kandiranog voća ove teglice će ubrzo završiti na instagram profilu onoga kome ih poklonite. Teglice sa citrusima držite u frižideru i utrošite ih u roku od sedam dana: što je sirup gušći, duže će moći da stoji.

Nadamo se da su vam se dopale naše ideje za slatkiše koje ćete rado pripremati i nakon praznika, bilo kao poklon, ili samo za vašu dušu.

Komentari (0)

Loading