
Borovnice su superhrana, a sigurno ih niste jeli na ovaj način: Jedinstvenu sladoled tortu morate da probate
Sladoled torta sa borovnicama oduševiće celu porodicu

Pexels/SHVETS production
Borovnice nemamo običaj da jedemo često, uprkos tome što ih ceo svet zove superhranom. Njihova antioksidativni kapaciteti su ogromni, a šolja borovnica sadrži samo 80 kalorija, bez masti. Prepune su vitamina C i pomažu u različitim tegobama. No, ako vam je dosadno da ih jedete same, evo predloga za slatkiš koju smo videli u emisiji "Praktična žena". U pitanju je sladoled torta sa ovim supervoćem, koja će vas osvežiti ali i zasladiti.
Praktična žena printscreen
Sladoled torta sa borovnicama
Za koru:
4 belanca
4 kašike šećera
4 kašike brašna
Za preliv:
100ml mleka
Žuti fil:
500ml mleka
4 žumanca
1 vanilin šećer
1 puding od vanile
2 kašike gustina
4 kašike šećera
Fil sa borovnicama:
400ml slatke pavlake
200g borovnica
Pročitajte: Vukan ih obožava - Donosimo vam najbolji recept za vafle koji se spremaju u domu Tamare Vučić FOTO

Praktična žena printscreen
Priprema:
Za pripremu kore umutite belanca sa šećerom, a zatim dodajte brašno. Smesu sipajte u podmazan pleh ili stavite pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta.
Dok se kora peče pripremite preliv. Zagrejte mleko sa vanilin šećerom pa time prelijte vruću koru.
Za žuti fil odvojte 100ml mleka i pomešajte sa žumancima, gustinom i pudingom te dodajte u ostatak prokuvanog mleka sa šećerom i mešajte dok se ne zgusne.
Prekrijte fil providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Za fil sa borovnicama, borovnice sameljite u blenderu. Umutite slatku pavlaku i od nje odvojite tri kašike. Preostalu pavlaku umutite sa borovnicama.
U ohlađen žuti fil dodajte te tri kašike pavlake. Preko kore stavite žuti fil pa fil sa borovnicama i po želji tortu dekorišite šlagom.
Pročitajte: Čudna pita od meda - Dijana Đoković podelila recept svoje bake koji se u porodici prenosi generacijama

Praktična žena printscreen
Komentari (0)