Gastro

Prste da poližeš! Piletinu po receptu Snežane Đurišić sigurno niste probali, a ukućani će je obožavati

Piletina po receptu Snežane Đurišić idealna za nedeljni ručak

Prste da poližeš! Piletinu po receptu Snežane Đurišić sigurno niste probali, a ukućani će je obožavati

Praktična žena printscreen

Kada za nedeljni ručak poželite jelo koje do sada niste spremali za svoje ukućane, piletina po receptu Snežane Đurišić pravi je izbor za vas. Reč je o pohovanoj piletini koja se kombinuje sa nudlama i sosom od paprike i spanaća.

Sastojci: 

- oko 500 g pilećeg filea

- 1 jaje
- brašno
- prezle
- 1 šaka spanaća
- 1 crvena paprika
- 300 ml neutralne pavlake
- komadić putera
- 200 g kačkavalja
- kašika senfa

Praktična žena printscreen

 

- začini (so, biber, beli luk u prahu)
- 2 pakovanja nudli

Piletina po receptu Snežane Đurišić - Priprema:

Papriku sitno iseckajte i desetak minuta dinstajte na puteru, a zatim dodajte spanać. Krčkajte još dva-tri minuta, dodajte pavlaku za kuvanje, kačkavalj i senf, začine po želji i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.

Pročitajte: Ovakvu još niste pravili! Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić idealne za nedeljni doručak, a gotove za manje od pola sata (FOTO)

Meso isecite na šnicle i ispohujte, na klasičan način: brašno - jaja - prezle.

Skuvajte nudle, pa ih dodajte u sos od spanaća i paprike, servirajte na tanjir, pa odozgo dodajte piletinu isečenu na trakice i uživajte u harmoniji ukusa.

 

Komentari (0)

Loading