Lifestyle

Da poližeš prste: OVAKO spremljena piletina postaće vam omiljeni obrok (recept)

Da poližeš prste: OVAKO spremljena piletina postaće vam omiljeni obrok (recept)

Savršen predlog za ručak sa najmilijima...

Potrebni sastojci:

pileći file

- 600 g so jaja

- 2 komada prezle

biber susam

kukuruzno brašno

ulje - ili maslinovo ulje Piletina Kung

pao sa kikirikijem

Način pripreme:

File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mleveng bibera. Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna. Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni. Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem. Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja.