Gastro

Ukus koji će vas raspametiti! Božanstvena kremasta poslastica koja se ne peče (recept)

Ukus koji će vas raspametiti! Božanstvena kremasta poslastica koja se ne peče (recept)

Ukus koji će vas raspametiti...

Sastojci:

za koru

– 300 g mlevenog keksa

– 125 g šećera u prahu
– 2 dl soka od narandže
– 200 g putera
– 50 g čokolade za kuvanje

za fil I

– 1 l mleka
– 2 pudinga od vanile
– 5 kašika brašna
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 300 g keksa
– 2 dl soka od narandže

za fil II

– 200 g mlevenih oraha
– 125 g putera
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl mleka
– 2 šlaga

Chocolate cake

Priprema:

Kora:

1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.

2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.

Fil I:

1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.

2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.

3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.