Gastro

Da vam cela kuća neodoljivo miriše! Vaskršnji medenjaci su toliko UKUSNI da ćete tražiti JOŠ! (recept)

Da vam cela kuća neodoljivo miriše! Vaskršnji medenjaci su toliko UKUSNI da ćete tražiti JOŠ! (recept)

story

Ukrasite prazničnu trpezu ovim prelepim i preukusnim kolačima.

Sastojci

brašno 400 g
šećer u prahu 170 g
vanilin šećer 1 kesica
jaja 2
začin za medenjake 1 kašičica
puter 80 g
med 3 kašike
soda bikarbona 1/2 kašičice
cimet 1/2 kašičice

NAJLEPŠE ČOKOLADNE TORTE ZA USKRS: 5 poslastica koje morate servirati na vašoj trpezi! (recepti)

Za ukrašavanje

belanca 1
šećer u prahu 250 g
sok od limuna 1 kašičica

Kako pripremiti

Umutiti jaja sa šećerom u prahu, pa dodati vanilin šećer, med i otopljen margarin. Dodati sodu bikarbonu, začin za medenjake, pa lagano umesiti fino glatko testo. Testo pokriti sa folijom i ostaviti 2 sata u frižider. Posle 2 sata testo razviti na debljinu oko 5 milimetara, pa sa modlama vaditi željeni oblik. Složiti u tepsiju na pek papir. Peći u zagrejanoj rerni 7 minuta na 200 stepeni. Dok se medenjaci hlade napraviti rojal za ukrašavanje, Belance umutiti, pa lagano dodavati šećer u prahu i kad je baš jako gusto dodati kašičicu limunovog soka, umutiti i smesu odmah staviti u kesu. Ohlađene medenjake ukrasiti po želji.