Lifestyle

Letnje gastro delicije sa šparglom koje će vam PROBUDITI SVA ČULA! (recept)

Letnje gastro delicije sa šparglom koje će vam PROBUDITI SVA ČULA! (recept)

Špargle, niskokalorično povrće koje obiluje mineralima i vitaminima, lako se priprema te je idealni saveznik u dijetama. Mi vam predstavljamo jednostavne recepte koji će obradovati sva vaša čula...

 ŠPARGLA U SLANINI

 Za 2 osobe

PRIPREMA: 30 MINUTA

 SASTOJCI:

- 200 g špargli

- 6 šniteva tanko sečene dimljene slanine

- so,

- bier

- malo putera

PRIPEMA:

Špargle operite i odsecite im donji drvenasti deo. Blanširajte ih 2-3 minuta u slanoj vodi pa procedite. Svaku posolite, obavijte slaninom, pobiberite, pa propržite na maslacu u prethodno zagrejanom tiganju. Kada potamne prebacite ih u tanjir i dekorišite peršunom i čeri paradajzom. Po izboru možete dodati malo feta sira.

Recept za piletinu sa šparglom i sosom od susama pogledajte na narednoj strani...

Za 2 osobe

PRIPREMA: 30 MINUTA

SASTOJCI:

- 300 g pilećeg filea

- 200 g špargli

- 3 čena belog luka

- 1 limun

- 2 kašike tahinija- paste od susama

- 50 g pečenog susama

- 1 kašika meda

- 7 kašika maslinovog ulja

- veza kapra

- so

- suvi začin, biber

PRIPEMA PILETINE:

Dve kašike maslinovog ulja zagrejte u tiganju. Pileći file isecite na kockei, začinite biberom pa stavite da se prži. Posle par minuta dodajte sitno naseckani beli luk, a kada piletina dobije braon boju stavite je na tanjir. Špargle prokuvajte u slanoj vodi 2-3 minuta, a potom ih u istom tiganju kratko propržite i izmešajte sa piletinom. Za sam kraj sve prelijte sosom od susama.

PRIPREMA SOSA:

Iscedite limun u posudu srednje veličine, a potom dodajte tahini, 5 kašika maslinovog ulja, med, kapar, susam i so po želji. Dobro promešajte i ostavite u frižideru 10 minuta da odstoji.