Gastro

Šta spaja najlepše cveće i najbolju kafu? Odgovor je Doncafé!

Šta spaja najlepše cveće i najbolju kafu? Odgovor je Doncafé!

story

Proteklog vikenda ljubitelji cveća su se okupili na festivalu posvećenom najlepšim biljnim vrstama. A zahvaljujući jednoj od njih, svakodnevno uživamo u omiljenom napitku - kafi.

Biljka kafe otkrivena je pre oko 1.000 godina. Uglavnom uspeva u tropskom pojasu, jer voli toplotu i vlagu. Iako joj najviše pogoduju nadmorske visine od 600-1.800 metara, u njenim zelenim, duguljastim listovima, sitnim belim mirisnim cvetovima i zanimljivom koloritu bobica, možemo uživati i u kućnim uslovima. Kao dekorativna biljka, domove najčešće krasi coffea Arabica.

Zahvaljujući preradi bobica kafe, svet danas uživa u jednom od omiljenih napitaka, nazvanom baš po samoj biljci – kafa. Ljubiteljima kafe je teško da bez nje zamisle jutra, svaki novi dan koji donosi i uživanje i obaveze. Uz kafu je svaki momenat našeg dana lepši, ukusniji i mirisniji.

Zato je Doncafé odlučio da u čast toj značajnoj biljci, svim posetiocima 9. Beogradskog festivala cveća na Dorćol Platzu dodatno ulepša vreme provedeno među zelenilom.

Za čuvenim Coffeebike-om, publiku je dočekivao profesionalni barista koji je otkrivao tajne umetnosti crtanja mlekom u kafi - Latte Art-a. Uz šoljicu savršenog Doncafé Barista Espressa, otkrili smo i male tajne savršeneog espressa: kako se sprema, kako se pravilno konzumira, na koji način se služi i koliko posle ispijanja treba da osećate ukus espressa u ustima. Ovaj blend inače odlikuje sve ono što se od vrhunskog espressa i očekuje: savršen balans, jačina, intenzivna aroma i stabilna krema.

Kako uživanje u kafi često vezujemo za opuštanje i druženje, za dodatnu zabavu iz Doncafé-a su osmislili dve zanimljive igre - Igru memorije i Pogodi ko sam.