Gastro

Predlog za nedeljni ručak: Taljatele sa pesto sosom i tajlandska kari supa (recept)

Predlog za nedeljni ručak: Taljatele sa pesto sosom i tajlandska kari supa (recept)

story

Začinska biljka bosiljak izvrsnog je ukusa i u mnogim kuhinjama predstavlja omiljeni dodatak jelima. Predlažemo vam dva vrlo jednostavna jela koja se brzo spremaju, a prava su fuzija prefinjenih sastojaka...

TALJATELE SA PESTO SOSOM

Za 2 osobe

PRIPREMA 15 MINUTA

SASTOJCI:

400 g taljatela

50 g listova svežeg bosiljka
50 g rendanog parmezana
4 kašike pinjola
3 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
so
biber

PRIPREMA:

U ključalu vodu ubacite taljatele, dodajte prstohvat soli i kuvajte oko pet minuta. Na malo ulja propržite pinjole, a potom ih izblendirajte zajedno s bosiljkom, belim lukom, preostalim maslinovim uljem i rendanim parmezanom. Pripremljeni sos pospite po gotovim taljatelama i zabiberite po želji.

Na narednoj strani pogledajte jop jedan interesantnan recept...

TAJLANDSKA KARI SUPA

Za 2 osobe

PRIPREMA 20 MINUTA

SASTOJCI:

2 šolje kokosovog mleka

4 kašike karija
2 koluta očišćenog plavog patlidžana
100 g listova svežeg bosiljka
kašika kafir limete
15 očišćenih škapma
kašika paste od palminog šećera
kašika i po ribljeg sosa
2 čili papričice

PRIPREMA:

U hladni vok sipajte šolju kokosovog mleka, kada se zagreje, dodajte dve kašike karija. Mešajte dok se ne sjedini, a potom smesu razredite ostatkom mleka. Dodajte plavi patlidžan, kafir limetu i škampe pa kuvajte uz mešanje pet minuta. Čorbicu potom začinite pastom od palminog šećera i ribljim sosem, a kada škapmi postanu crveni, dodajte joj listove bosiljka i čili papričice isečene na kolutove. Poslužite s rižotom.