
Istinski ljubitelji grilovanih specijaliteta kunu se u svinjetinu spremljenu na ovaj način, budući da meso ostaje unutra slasno i meko, a spolja dobija hrskavu koricu. Predažemo vam dva recepta primamljivog ukusa sa dodatkom prirodnih aromatičnih začina
GLAZIRANA SVINJSKA REBARCA
Za 2 osobe
PRIPREMA 20 MINUTA + SAT VREMENA ZA MARINIRANJE
Sastojci:
50 ml soja sosa
75 ml vinskog sirćeta
50 g đumbira
100 g meda
3 čena belog luka
2 glavice crnog luka
kašika crnog bibera u zrnu
kašika maslinovog ulja
4 ljute papričice
so
Priprema:
Biber, so, đumbir, dve papričice, beli, crni luk, soja sos, med i vinsko sirće izblendirajte. Dobijenu marinadu prelijte preko mesa, pa sve zajedno ostavite u frižideru da odstoji. Sat vremena kasnije gril tiganj premažite maslinovim uljem i u njemu pržite meso. U toku pečenja tokom dvadesetak minuta prelivajte ga ostatkom marinade, a kada dobije hrskavu koricu, isecite ga na parčiće i ukrasite s ruzmarinom i ljutim papričicama.
Još jedan recept možete pronaći na sledećoj strani:
SVINJSKI FILE U BIBERU
Za 2 osobe:
PRIPREMA 20 MINUTA
Sastojci:
4 smokve
kašičica ruzmarina
kašičica senfa
2 kašike maslinovog ulja
4 rotkivce srednje veličine
2 kašičice mešavine belog i crnog bibera
2 kašike meda i grašak u mahuni za dekoraciju
Priprema:
File isecite na kocke, premažite senfom, posolite, dobro pobiberite i pospite ruzmarinom. Pržite ih na maslinovom ulju u gril tiganju dok ne dobiju braon boju sa svake strane. Poslužite ih s prethodno opranim i na četiri dela isečenim smokvama. Ukrasite mahunama graška i rotkvicama, a za sam kraj svinjetinu prelijte s malo meda.