Gastro

Mesni specijaliteti za savršen obrok

Mesni specijaliteti za savršen obrok

story

Istinski ljubitelji grilovanih specijaliteta kunu se u svinjetinu spremljenu na ovaj način, budući da meso ostaje unutra slasno i meko, a spolja dobija hrskavu koricu. Predažemo vam dva recepta primamljivog ukusa sa dodatkom prirodnih aromatičnih začina

GLAZIRANA SVINJSKA REBARCA

Za 2 osobe

PRIPREMA 20 MINUTA + SAT VREMENA ZA MARINIRANJE

Sastojci:
500 g svinjskih rebara
50 ml soja sosa
75 ml vinskog sirćeta
50 g đumbira
100 g meda
3 čena belog luka
2 glavice crnog luka
kašika crnog bibera u zrnu
kašika maslinovog ulja
4 ljute papričice
so

Priprema:
Biber, so, đumbir, dve papričice, beli, crni luk, soja sos, med i vinsko sirće izblendirajte. Dobijenu marinadu prelijte preko mesa, pa sve zajedno ostavite u frižideru da odstoji. Sat vremena kasnije gril tiganj premažite maslinovim uljem i u njemu pržite meso. U toku pečenja tokom dvadesetak minuta prelivajte ga ostatkom marinade, a kada dobije hrskavu koricu, isecite ga na parčiće i ukrasite s ruzmarinom i ljutim papričicama.

Još jedan recept možete pronaći na sledećoj strani:

SVINJSKI FILE U BIBERU

Za 2 osobe:

PRIPREMA 20 MINUTA

Sastojci:
2 svinjska filea, svaki od po 250 g
4 smokve
kašičica ruzmarina
kašičica senfa
2 kašike maslinovog ulja
4 rotkivce srednje veličine
2 kašičice mešavine belog i crnog bibera
2 kašike meda i grašak u mahuni za dekoraciju

Priprema:

File isecite na kocke, premažite senfom, posolite, dobro pobiberite i pospite ruzmarinom. Pržite ih na maslinovom ulju u gril tiganju dok ne dobiju braon boju sa svake strane. Poslužite ih s prethodno opranim i na četiri dela isečenim smokvama. Ukrasite mahunama graška i rotkvicama, a za sam kraj svinjetinu prelijte s malo meda.