Horoskop

Mesečni horoskop za decembar: Jarčevi, odnosi na poslu konačno dolaze na svoje! Jednom znaku smeši se romantično putovanje

Mesečni horoskop za decembar 2023. godine donosi neočekivani obrt na kraju godine

Mesečni horoskop za decembar: Jarčevi, odnosi na poslu konačno dolaze na svoje! Jednom znaku smeši se romantično putovanje

Photo by Daniel Frank from Pexels

Pročitajte mesečni horoskop za decembar 2023. godine...

 

Ovan

dnevni horoskop

Posao: Početkom  decembra proširuje se polje profesionalnog delovanja i to je razlog zbog koga se ovaj mesec svrstava među povoljnije. Od 1. do 7. 12. budite spremni  da rešavate neku komplikovanu situaciju nastalu zbog loše komunikacije. Posao zahteva  pažnju na više strana, a uz sve to ima i nekih spoljnjih uticaja pa ćete malo biti na jednoj, malo na drugoj strani.

Od 7. do 10. 12. zaostali dugovi dolaze na naplatu, a nije isključeno da vam stignu zahtevi za plaćanje nekih stvari na koje ste u potpunosti zaboravili. Potrudite se da sve ispunite kako ne biste prebacivali zaostale obaveze u naredni period.

Od 10. do 16. 12. imaćete  priliku da unesete  promene u dosadašnji način rada, da nametnete svoja rešenja, sugerišete neposrednim rukovodiocima kako da ubrzaju neke procese. Stanje u vašem kolektivu  se poboljšava, ulazite u fazu rešavanja i završetaka zaostalih obaveza, vi ste u dobrom  poslovnom periodu, što se odražava i na vašu komunikaciju sa okolinom.

Od 16. do 22. 12. period je izuzetno povoljan da izađete  sa novim idejama i budete lider pokretanja novih poslovnih projekata, sve to bez razumevanja i pomoći najbližih saradnika ne ide. Mudrošću i taktičnošću sve ćete postići, a to podrazumeva da ne brzate već postepeno izložite planove kako bi vas razumeli u potpunosti. Poslednja dekada decembra donosi bolje finansijske okolnosti, više poslova sa inostranstvom, veća ulaganja. Kraj godine finalizirate u dobroj poslovnoj atmosferi, sa dosta elana i pozitivnim stavom i otvorenošću za nove poslovne poduhvate u nastupajućoj godini.

Ljubav: U poslednjem mesecu ove godine  zauzeti Ovnovi su  distancirani  u komunikaciji sa partnerom zbog prezauzetosti poslom, sastancima i poslovnim putovanjima. Loš  period za partnerske odnose jer druga strana nema razumevanja za vaše probleme i međusobnu vremensku neusklađenost. Biće mnogo napetosti i nesuglasica, inicirano podjednako sa obe strane. U komunikaciju morate da unesete više samokontrole i da izbegnete konflikte koji bi mogli da prerastu u ozbiljnije sukobe. Sve će se nakupiti, pa ćete osećati jak pritisak i nećete biti prva strana koja pruža ruku pomirenja.

Druga polovina meseca donosi smirivanje postojeće uzavrele atmosfere u vašoj vezi. Podrazumeva se da uradite sve što je do vas, ako ništa drugo bar da savest bude mirna. U ovom periodu mogući su neočekivani pozitivni obrti i nagle promene postojećih okolnosti. Moguće lepo novogodišnje putovanje ili izlazak sa prijateljima, bilo šta što bi doprinelo osvežavanju vašeg odnosa i ustaljenih navika. Uđite u Novu godinu s više optimizma i rasterećeniji, to će se odraziti na vašu emotivnu situaciju i postojeću relaciju.

Pustite neka sve ide svojim tokom i uživajte. Slobodni Ovnovi u prvoj polovini meseca  mogli bi da upoznaju osobu koja dolazi sa putovanja ili je iz inostranstva. U drugoj  polovini meseca u vašoj blizini  neko nov se  može pojaviti, ali ne treba žuriti, pogotovo ako vas po ponašanju podseća na neku osobu iz prošlosti sa kojom nikada niste raskrstili emotivno .

Zdravlje:  Ovnovima prva dekada decembra donosi naglašene probleme sa probavom, probleme sa urogenitalnim traktom. U drugoj dekadi meseca moguće su glavobolje, problemi sa grlom i krvnim pritiskom. Poslednja dekada decembra podložna je stresu, sve vam se sakupilo pa se potrudite da se više odmarate.

Bik

dnevni horoskop

Posao: Tokom  decembra  Bikovi će imati promenljivu klimu kada je poslovni segment u pitanju. Od 1. do 7. 12. imate  potrebu za promenom, može doći do razgovora o novoj saradnji. Pripazite da neke stvari ne zanemarite u startu jer bi one kasnije mogle da postanu problem. Od 7. do 10. 12. međuljudski odnosi prepuni su napetosti i pritiska, delom ćete za ovo biti zaslužni vi, ali će svi  biti nervozni i spremni za  raspravu. Pokušajte da budete strpljiviji i da imate više razumevanja za druge, pogotovo ako su po stažu i godinama ispod vas.

Od 10. do 16. 12. potražite savet na polju ulaganja, možete napraviti grešku ili uložiti novac u neku pogrešnu investiciju, iz tog razloga ne srljajte bez potrebe dok sve činioce ne sagledate iz pravih  uglova. Od 16. do 22. 12. poslovi i  saradnja sa inostranstvom biće veoma naglašeni, umećete da budete na visini svakog zadatka, jer ste puni energije i entuzijazma za nove ljude i projekte.

Poslednja dekada donosi period stabilnosti i rasta na poslovnom polju, sve ide nekim svojim tokom. Idete ka nekom zacrtanom cilju, unapredite saradnju sa kolegama i poboljšajte komunikaciju sa poslovnim partnerima. Očekujte pohvale, sasvim je realna osnova za to. Uspeh neće izostati ako na vreme uhvatite zalet  za narednu godinu i nametnite nove ideje i zamisli. Brzo ćete realizovati sve što isplanirate, neće biti nekih prepreka. 

Ljubav: Početak decembra Bikovima  koji su u vezama donosi promenljivu situaciju sa čestim iskakanjima iz uspostavljenog ritma. Neočekivane promene raspoloženja i eventualne pridike druge strane suštinski ne mogu biti sprečene, ali je na vama da svojim ponašanjem doprinosite atmosferi koja idu u vašu korist. Ovaj period je komplikovan i nestabilan, pa procena i realno sagledavanje kompletne situacije teško da može biti realizovana i sa vaše strane, ali i sa partnerove. Potrebno je  da budete veoma strpljivi i da svoje zaključke proverite iz nekoliko različitih uglova.

Šta god da pokušate da izdefinišete, teško je da će uspeti. U drugoj polovini meseca poboljšanje postojeće napete situacije, ali korak po korak. Postoji prostor i za lepa dešavanja i za razgovore koji donose mir, stabilnost, spokoj, za osećanja, za njihovo produbljivanje. Sa partnerom bi trebalo da što više budete u okruženju prijatelja i dragih ljudi. Prija vam veće društvo, to vas čini ispunjenim. Ljubavni život je u dobroj fazi i vi na tom polju možete da odahnete i u  Novu godinu uđete pozitivno raspoloženi.

Potrudite se da širite pozitivnu energiju oko sebe, iskoristite sve slobodno vreme za druženje sa ljudima generalno. Slobodni Bikovi, u prvoj polovini decembra počeće da vam se otvaraju nove ljubavne šanse, ali  otvorite četvore oči, nije sve onako kako izgleda. U drugoj polovini meseca imaćete komunikaciju sa više osoba. Biće dopisivanja, iznenadnih susreta, kafenisanja, ali sve ostaje u ravni druženja.

Zdravlje: Bikovima početak meseca donosi probleme sa krvnim  pritiskom  i glavobolju. U drugoj dekadi meseca izbegavajte veće napore, zadimljene prostorije, pazite na ishranu i više se krećite. Treća dekada donosi stabilizaciju zdravlja i bolju psihičku sliku.

Šta nam još predviđa mesečni horoskop za decembar pročitajte u nastavku

Blizanci

dnevni horoskop

Posao: Prva polovina decembra donosi zastoj u dogovorima i pregovorima, posle toga sve će krenuti mnogo brže. Od 1. do 7. 12. bitno je da budete usredsređeni na suštinu problema, naročito u situacijama kada vam pažnja bude podeljena na više poslovnih zadataka. To naravno ne znači da ne smete da započnete drugu obavezu ukoliko niste završili prvu. Poželjno je da to ne radite, ali ako ipak bude tako, onda je od presudnog značaja održavanje fokusa na zadatku koji je u tom trenutku prioritet.

Od 7. do 10. 12. ovaj period biće prožet usporenom realizacijom, sa jedne strane, a na drugoj moguća su neka nametnuta rešenja, koja ne odgovaraju baš svima. Potrebno je malo više truda kada je komunikacija u pitanju, da razumete da ne misle svi isto kao vi, pa probajte da pronađete rešenje koje bi svima odgovaralo. Od 10. do 16. 12. slede uspešni dogovori u ovom periodu, komunikacija sa osobama koje bi mogle biti od značaja za vas, ali je početak posla, njegova realizacija, još neizvesnog datuma.

Od 16. do 22. 12. savetuje se da pripazite sa papirologijom, potkrašće vam se greška koja se može ponoviti više puta u budućnosti i nećete moći lako da je ispravite. U poslednjoj dekadi decembra uspevate da završite veliki broj obaveza, budite malo odgovorniji nago inače, pomoć prijatelja biće vam neophodna, veoma izazovan period biće za novac. Vi morate početi priču sa novim saradnicima i unošenjem novina u posao. Krajem godine moraćete da uvedete neke nove načine i metode rada, i to će ići teško, ali je neophodno da se sve završi do kraja. Bitno je da stvari počnu da se pokreću nabolje.

Ljubav: Prva polovina decembra  Blizancima  koji su u vezama različite problematike koje imate će morati da se rešavaju u hodu. Period  počinje sa nesuglasicama i nerazumevanjem u partnerskim odnosima, na prvom mestu zbog obostrano prisutnog nepoverenja. Vama se savetuje da pokušate da pređete preko krupnih problema, i ne zaobilazite istinu, što vam nije strano. Iako mislite da je malo stavljanje pod tepih neizbežno, ne savetuje se.

To u ovom trenutku može da pokrene lavinu loših događaja i da vas udalji od partnera na duži period. Distanca je već prisutna i bilo bi dobro da se zadržite na tom nivou. U drugoj polovini meseca potrudite se da organizujete neko okupljanje sa prijateljima ili rođacima. Biće dosta planova, dogovora, druženja izlazaka. Pokušajte da budete otvoreniji u komunikaciji, da jasno date do znanja ko ste i šta želite.

Potrudite se da širite pozitivnu energiju oko sebe. Iskoristite sve slobodno vreme za druženje sa ljudima generalno i u Novu godinu ušetajte u pozitivnom raspoloženju. U prvoj polovini decembra, slobodni Blizanci, neko će vam malim znacima pažnje pokazivati svoju zainteresovanost, možda se i odvažiti da napravi  konkretniji potez. U drugoj polovini decembra neki zanimljiv kontakt i dalje  postoji. Ne žurite da kontakt pretvorite u ljubavnu priču. Pustite, neka sve ide svojim tokom.

Zdravlje: U prvoj dekadi decembra kompletan kardiovaskularni sistem biće opterećeniji nego inače. U drugoj dekadi može da bude alergijskih reakcija kože, uglavnom na spoljne faktore. Kraj meseca donosi glavobolje i probleme sa pritiskom.

Rak

dnevni horoskop

Posao: U decembru bićete opterećeni poslovnim segmentom i zabrinuti zbog zaostatka sa obavezama.Od  1. do 7. 12. posebnu pažnju trebalo bi da posvetite sopstvenoj organizaciji i budite otvoreni za sugestije i korekcije dosadašnjeg načina rada. Moraćete da se prilagodite novim uslovima, čekaju vas iskušenja u  komunikaciji. Od 7. do 10. 12. obratite dosta pažnje na papirologiju, izveštaje i dokumentaciju jer biste mogli i nehotice da napravite veće propuste.

Od 10. do 16. 12. uspevate da završite sve poslovne obaveze, pa i da pokrenete nove projekte, dogovore ili saradnje. Neke vaše ideje ili kreativna rešenja mogu se dopasti nadređenima i bićete dodatno motivisani i nagrađeni. Od 16.-22.12. već pokrenute poslovne projekte mogli bi da privedete uspešno kraju bez većih problema, a na drugoj strani moguće je  pokretanje   inicijativu za nove profesionalne izazove. 

Velike su šanse da vas većina saradnika podrži, ali se može desiti da dođe do verbalne konfrontacije sa poslovnom konkurencijom. Krajem meseca nude vam se mogućnosti i za kraća poslovna putovanja, a kod nekih se mogu otvoriti i putevi ka inostranstvu. Posle 25. 12. sve ono što ste pokrenuli i što tek pokrećete – funkcionisaće. Biće prepreka na početu, biće nekih zastoja ili ponavljanja, ali suština je ista – na kraju stižete do rezultata koji vam je potreban. Nekima od vas ide i znatnije poboljšanje uslova rada ili novi projekti od veće važnosti, u Novu godinu ulazite sa novim idejama.

Ljubav: U  prvoj dekadi decembra Rakovi u emotivnim vezama, minimalna je mogućnost da zaista imate nekih racionalnih razloga za veće brige. Dolaziće do nesuglasica jer vi neku situaciju niste dobro isprojektovali, ne uzimajući tuđe obaveze u obzir. Ne bi trebalo da ponavljate takve situacije jer bi mogle da dovedu do nepotrebnih zatezanja odnosa.

Vi i partner, oboje imate osećaj da nevidljivi zid stoji između vas. Druga polovina meseca bolja i opuštenija, u novogodišnje praznike ulazite pod manjom tenzijom. Svaka prepreka će se ljubavlju, pažnjom i mirom prevazići. Kroz lepotu, osećanja i nežnost dodatno se povežite sa osobom koju volite.

Voljena osoba pružiće ruku pomirenja ili spustiti loptu po nekim pitanjima, vaše je samo da prihvatite i da uzvratite na isti način i da u Novu godinu uđete rasterećeniji. Slobodni Rakovi u prvoj polovini decembra  otvorene su vam neke nove opcije, neka neobavezna druženja ili eventualno kontakt sa osobama sa posla.  U drugoj polovini meseca vama se sve  vrti oko posla. To su neki stari kontakti, neobavezne ponude i na vama je da vidite dokle ste spremni da idete.

Zdravlje: U prvoj dekadi decembra disbalans kada je energija u pitanju poremetiće vam malo zdravstvenu sliku. U drugoj dekadi meseca pokušajte da smanjite fizičko opterećenje i rasipanje energije, povećajte  odmor, relaksaciju uz dovoljnu količinu sna. Osetljive tačke su vam kardiovaskularni sistem i bolovi. Glavobolja i variranje krvnog pritiska mogući su u trećoj dekadi meseca.

 

Lav

dnevni horoskop

Posao: Početak decembra za pripadnike znaka Lava donosi  turbulentan period  u poslovnom segmentu, naročito na finansijskom polju. Od 1. do 7. 12. prepreke u ovom periodu se odnose  na nerealnu procenu trenutnih mogućnosti, pa može doći do  zagušenja u realizaciji poslovnih zadataka. Sa nadređenima je  komunikacija loša i organizacije konfuzna, a sve kao rezultat tih sitnijih nesporazuma.

Od 7. do 10. 12. neki dogovori mogli bi da se promene ili iskomplikuju bukvalno u poslednjem trenutku, ali to ne znači da od njih treba odustati. Samo treba promeniti taktiku ili pristup saradnicima i ubrzo će se situacija rešiti. Od 10. do 16.12. možete u nekim situacijama da požurite, što može da dovede do grešaka ili do toga da dođete u sukob sa saradnicima. Teško je da ćete bilo šta sada moći da promenite ili izvedete na brzinu, pa odustanite od ovakvog modela ponašanja. Ne nervirajte se ukoliko stvari ne idu onako kako ste zamislili, budite fleksibilni i spremni da uhvatite korak sa mnogobrojnim dešavanjima.

Od 16. do 22. 12. budite oprezni i čuvajte se nepouzdanih saradnika ukoliko nameravate da pokrenete inicijativu za novi posao. U poslednjoj dekadi meseca moguć kontakt sa novim osobama, koje su neophodne za unapređenje projekata. Sve je u vašim rukama, samo usmerite energiju i znanje u pravom smeru. Godinu finalizirate u pozitivnom raspoloženju, sve je na vašoj strani.

Ljubav: Početak meseca biće nervozniji nego inače, imaćete problema i sa partnerom i sa porodicom. Vama se savetuje da pokušate da pređete preko krupnih problema i ne govorite neistine, što vam nije strano ponekad. Iako mislite da je malo stavljanje pod tepih neizbežno, ne savetuje se. To u ovom trenutku može da pokrene lavinu loših događaja i da vas udalji od partnera na duži period. Distanca je već prisutna i bilo bi dobro da se zadržite na tom nivou.

Razmislite dobro pre nego što se upletete u nešto što će posle biti zaista teško kontrolisati. U drugoj polovini meseca proširićete krug zajedničkih prijatelja, više kretanja, okupljanja, putovanja. Lep period pred vama, mnoge nove situacije će vas motivisati da idete dalje u zajedničku budućnost. I partnera uključite u vaša društvena okupljanja i ulepšajte jedno drugom vreme. Mnogo interesantnih doživljaja biće vezano za pretpraznični period, biće dinamičnije nego obično. Slobodni Lavovi, u prvoj polovini decembra sve je otvoreno za ulazak u novu emotivnu priču sa osobom koju već neko vreme poznajete. Lepa energija i dobro raspoloženje vas očekuju. U drugoj polovini decembra neko pokušava da vas osvoji, ali vi ne reagujete, kao da ne primećujete zainteresovanost ove osobe.

Zdravlje:  U prvoj dekadi meseca mogu vam biti osetljivi urinarni trakt i pluća. U drugoj dekadi problemi sa bubrezima i urogenitalnim organima, jačajte imunitet. Treća dekada donosi probleme sa respiratornim organima, moguće i alergije. Pazite se povreda ako trenirate i budite umereniji u ishrani.

Šta nam još predviđa mesečni horoskop za decembar pročitajte u nastavku

Devica

dnevni horoskop

Posao: Devicama početak decembra donosi pregršt izazovnijih poslovnih aktivnosti, koje bi mogle da se pokrenu uz nečiju maksimalnu podršku. Od 1. do 7. 12. može biti određenih razmimoilaženja i sa kolegama i sa nadređenima, a neki neće sebe prepoznati više u svom kolektivu. Sve to donosi poteškoće u komunikaciji, stoga ne oklevajte i ne čekajte poslednji trenutak jer nećete uspeti da se nametnete.

Od 7. do 10. 12. imate pogrešne procene ljudi pa se potrudite da ne budete vi ta osoba koja odlučuje o nekom velikom poslovnom projektu. Možete napraviti krupne propuste i nepotrebne finansijske gubitke, i popiti veću kritiku, moždačak biti kažnjeni.

Od 10. do 16. 12. nadređeni će biti zadovoljni novim tokovima kretanja poslovnih procesa, vi se trudite da vam ništa ne promakne i da sve držite pod kontrolom. Pokušajte da iskontrolišete ceo proces i sve saradnike, onemogućite mogućnost bilo kakvih propusta i grešaka.

Od 16. do 22. 12. imate zastoje koji ne zavise direktno od vas i na koje nećete moći da utičete. To bi moglo da se negativno odrazi na celokupnu finansijsku situaciju, pa bi savet bio da prolongirate rokove i  budete oprezniji u obećanjima. U poslednjoj dekadi meseca pred vama su promene, dopadale vam se ili ne. Iako  izgleda da ćete teško proći kroz ovaj proces promena, možete biti vrlo prijatno iznenađeni. Nova godina donosi novu energiju, nove saradnike i novi pristup svemu što se posla tiče.

Pročitajte: Svi horoskopski znakovi imaju boje koje bi trebalo da izbegavaju u širokom luku! Evo koje nisu u skladu sa vašim ZVEZDANIM karakterom

Ljubav: U prvoj dekadi meseca zauzete Device biće distancirane u komunikaciji zbog prezauzetosti poslom i trčanjem na poslovne sastanke i putovanja. Ovao je težak  period za partnerske odnose jer druga strana nema razumevanja za vaše probleme i međusobnu neusklađenost. Biće mnogo napetosti i nesuglasica, iniciranih sa obe strane. Morate da u komunikaciju unesete više pozitivne energije, jer imaćete i vi i druga strana utisak da nešto krijete jedno od drugog.

Druga polovina meseca donosi planete u dobrim međusobnim aspektima, što vi treba da iskoristite i provodite više vremena sa partnerom. Nemojte da budete zatvoreni u kući i samo jedete i izležavate se, izađite sa prijateljima u provod. Savet - izbegnite statičnost i monotoniju na svaki mogući način.

Imate razumevanje onda kada je to potrebno, pružate podršku i ljubav i sve ono što uz to ide ali to ima granice. Slobodne Device, u prvoj polovini decembra neko vas pokreće, intrigira, budi u vama najdublje želje i strasti. Situacija ide sporo, ali svakim korakom ste sve bliže ostvarenju koje priželjkujete. U drugoj polovini decembra pokušavate da izgladite neke odnose iz prošlosti, ali ubrzo ćete shvatiti da je to pretežak zadatak i da stvari treba ostaviti onakve kakve jesu.

Zdravlje: Devicama početak meseca donosi pad imuniteta i mogućnost prehlade i virusnih infekcija respiratornog sistema. Drugu polovinu meseca iskoristite da iskontrolišete kardiovaskularni sistem, naročito pratite krvni pritisak jer može biti naglih skokova. Na kraju meseca stabilizacija zdravlja generalno, ali su ugroženi probavni trakt i bubrezi.

Vaga

dnevni horoskop

Posao: Imaćete dosta poslovnih obaveza i dosta susreta sa različitim osobama. Od  1. do 7. 12. bez većih prepreka ostvarićete zacrtane profesionalne ciljeve. Osnovni preduslov za to je dobra organizacija i podela odgovornosti, koja je na vama u ovom periodu. Od 7. do 10. 12. obratite pažnju na detalje ugovora i dokumentacijue  koju  potpisujete. Budite skoncentrisani i fokusirani na ono što radite, jer su moguće greške. U ovom periodu možete dobiti  više netačnih i neproverenih informacija, zato ne reagujte na prvu loptu.

Od 10. do 16. 12. dobre šanse da pokrenete  nove poslovne priče, pogotovo ako ste se oko njih duže trudili. Od 16. do 22. 12. sledi dosta nervoze i napetosti, prvenstveno zbog vremenskih zastoja. Teško će ići  naplata nekih zaostalih potraživanja. Više puta ćete se vraćati  korak unazad i zbog  ispravljanja grešaka, ali neka vas to ne pokoleba. Kraj decembra nekima donosi novu ponudu za posao ili neku formu promene u okviru postojećeg radnog mesta. Najbitnije je da konačno vidite da se vaše vizije budućnosti i planovi polako ostvaruju. Bolje finansije u ovom periodu, naročito onima koji sarađuju sa strancima. U Novu godinu ulazite puni entuzijazma za nove početke, nove poslovne saradnje i sve vrste inovacija u okviru postojećeg posla.

Ljubav: U decembru za Vage u emotivnim vezama savet,  i partner i vi morate da učinite malo napora da napravite sebi najbolju i najprijatniju dimenziju odnosa i komunikacije. I vi i partner trebalo bi da se više potrudite jedno oko drugog jer vaše ponašanje može izazivati obostranu sumnju. Ono što vam je sada zaista potrebno je komunikacija sa partnerom, ali nemojte preispitivati i izvlačiti neka ozbiljnija pitanja na dnevni red, više bi trebalo da se usmerite na zadovoljstvo i zabavu.

Druga polovina meseca donosi stabilizaciju u vezi. Kroz razgovor se možete jače povezati i vratiti bliskost koja je nedostajala u prethodnom periodu. Sve to, naravno, podrazumeva da obe strane pokažu isti nivo potrebe za poboljšanjem postojeće situacije. Provešćete pretpraznične dane u opuštenoj atmosferi i prijatnom društvu. Slobodne Vage, u prvoj polovini decembra  u vašu blizinu vraća se osoba koju dugo poznajete, a niste je dugo videli. Budite na oprezu jer vam se može učiniti da pored sebe imate osobu koju niste ranije znali kao takvu, prikrivaće pravo raspoloženje. Druga polovina meseca u ovaj odnos donosi ozbiljnost i mogućnost ulaska u ozbiljniju vezu.

Zdravlje: U prvoj dekadi decembra mogući su potencijalni problemi sa stomakom i urološkim traktom, radite na jačanju imuniteta. Sredina meseca je naglašena po pitanju reumatičnih problema  i kostobolje. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti i više se krećete. U poslednjoj dekadi veća izloženost stresu, što povlači psihosomatske smetnje.

 

Veliki mesečni horoskop za decembar donosi preokrete...

 

Škorpija

dnevni horoskop

Posao: Tokom meseca  imaćete dosta poslovnih obaveza i dosta susreta sa različitim osobama. Od 1. do 7. 12. bez većih prepreka ostvarićete  zacrtane profesionalne ciljeve. Osnovni preduslov za to je dobra organizacija i podela odgovornosti, koja je na vama u ovom periodu. Od  7. do 10. 12. obratite pažnju na detalje ugovora i dokumentacije koju potpisujete. Budite skoncentrisani i fokusirani na ono što radite jer su moguće greške. U ovom periodu možete dobiti više netačnih i neproverenih informacija, zato ne reagujte na prvu loptu.

Od 10. do 16. 12. dobre šanse da pokrenete nove poslovne priče, pogotovo ako ste se oko njih duže trudili. Od 16. do 22. 12. sledi dosta nervoze i napetosti, prvenstveno zbog vremenskih zastoja. Teško će ići  naplata zaostalih potraživanja. Više puta ćete se vraćati  korak unazad i zbog  ispravljanja grešaka, ali neka vas to ne pokoleba. Sam kraj decembra nekima od vas donosi novu ponudu za posao ili neku formu promene u okviru postojećeg radnog mesta.

Ono što je najbitnije je da konačno vidite da se vaše vizije budućnosti i planovi polako ostvaruju. Bolje finansije u ovom periodu, naročito onima koje sarađuju sa strancima. U Novu godinu ulazite puni entuzijazma za nove početke, nove poslovne saradnje i sve vrste inovacija u okviru postojećeg posla.

Ljubav: U  decembru  za Vage  u emotivnim vezama savet, morate i partner i vi učiniti malo napora da napravite sebi najbolju i najprijatniju dimenziju odnosa i komunikacije. I vi i partner bi trebali da se više potrudite jedno oko drugog, jer vaša ponašanja mogu izazivati  obostrane sumnje. Ono što vam je sada zaista potrebno jeste komunikacija sa partnerom, ali nemojte preispitivati i izvlačiti neka ozbiljnija pitanja na dnevni red, više biste trebali da se usmerite na zadovoljstvo i zabavu.

Druga polovina meseca donosi stabilizaciju u vezi. Kroz razgovor se možete mnogo jače povezati i ponovo vratiti bliskost koja je nekako falila u prethodnom periodu. Sve to naravno podrazumeva da obe strane pokažu isti nivo potrebe za poboljšanjem postojeće situacije. Provešćete pretpraznične dane u opuštenoj atmosferi i prijatnom  društvu. U prvoj polovini decembra slobodne Vage, vraća se u vašu blizinu osoba koju dugo poznajete, a koju niste dugo videli. Budite na oprezu jer vam se može učiniti  pored sebe imate neku osobu koju niste ranije znali kao takvu, prikrivaće svoje pravo raspoloženje. Druga polovina meseca u ovaj odnos donosi ozbiljnost i mogućnost ulaska u ozbiljniju vezu.

Zdravlje: U prvoj dekadi decembra mogući su  potencijalni problemi sa stomakom i urološkim traktom, radite na jačanju imuniteta. Sredina meseca je naglašena po pitanju reumatičnih problema  i kostobolje. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti, više kretanja. U poslednjoj dekadi  meseca veća izloženost stresu, što povlači psihosomatske smetnje.

 

Strelac

dnevni horoskop

Posao: Početak decembra u poslovnom segmentu Strelčevima može doneti   završavanje nekih važnih  poslova. Od 1. do 7. 12. potrudite se za malo više komunikacije  sa saradnicima,  moguće je da bude problema i nejasnoća. To što vi razmišljate  brzo, ne znači da drugi isto tako brzo mogu da vas razumeju ili prihvate vaše stavove. Od 7. do 10. 12. nemojte donositi preuranjene  zaključke i klonite se brzinskih odluka. Malo dublje posmatrajte probleme oko vas i pokušajte da učite na greškama drugih.

Od 10. do 16. 12. pojedinci sporo prihvataju vaš način rada, pogotovo  osobe koje nemaju dovoljno strpljenja da vas saslušaju. Oni  žele uporno da  rade stvari na svoj način koji može biti i prevaziđen. Možete biti u prilici da sagledate neke propuste iz prethodnog perioda i potrudite se da ih ispravite.

Od 16. do 22. 12. mnogo toga u ovom periodu će vam ići na ruku, što ne znači da ćete sve dobijati lako i preko noći, ali  je uspeh zaista nadomak vas. Iako će pregovori biti komplikovani i neke stavke ćete morati da menjate u hodu, ako se sve kockice poklope vi će te  izaći bogatiji za dobar posao, projekat ili poslovni dogovor. U trećoj dekadi decembra pronaći ćete rešenje za razne situacije lakše nego što je to na prvi pogled izgledalo. Vi pravite neki zaokret, neku reorganizaciju, pronalazite drugačije puteve i brzo ćete shvatiti da vam to odgovara i pogoduje. Pred Strelčevima se otvaraju i neke nove poslovne ponude, idete ka Novoj godini prepuni entuzijazma.

Ljubav: Prva polovina decembra Strelčevima  koji su u vezama donosi dosta stabilnu atmosferu. Zauzeti pripadnici ovog znaka  osećaju veću bliskost i povezanost sa partnerom, i trudiće se da svaki zajednički trenutak bude jako prijatan za oboje. Potrudite se da priredite neko lepo iznenađenje. Idite na kraći put, obiđite neko fino mesto na kome do sada niste bili jednostavno  rečeno  uživajte zajedno! Promenićete ustaljenu svakodnevicu, što vam daje divne mogućnosti da se sa partnerom u narednom periodu više povežete. Druga polovina meseca donosi dosta pozitivnih trenutaka vama sa voljenom osobom.

Zvezde su vam naklonjene da provedete praznične dane u harmoniji sa partnerom.. Potrudite se da ne menjate naglo planove kako ćete provesti vreme, jer će biti kontraproduktivno.  Iako ovo treba da bude period za uživanje, potrudite se da  ne preterate sa hedonizmom i nonšalantnim pristupom vezi. Slobodni Strelčevi u prvoj polovini meseca mogu imati neke pokušaje komunikacije sa bivšim emotivnim partnerom, ali od ovog posla je bolje da trenutno dignete ruke. Neko vam može nuditi neobaveznu priču, avanturu, ali sada vas takve priče ne interesuju. U drugoj polovini decembra  neke priče se mogu pokrenuti preko noći, a vi se ponovo osetiti puni pozitivne energije. Pustite da se sve između vas i osobe koja vam se dopada dešava neopterećujuće i spontano.

Zdravlje: Prva dekada decembra  donosi probleme sa probavom, urogenitalnim traktom, imunitetom. Radite na podizanju imuniteta putem unosa vitamina i što zdravijom ishranom. Druga dekada obiluje stresom i nervozom, što za rezultat može  imati glavobolje i manjak sna. Poslednja dekada meseca opet donosi slabiji imunitet i probleme sa respiratornim organima, od alergija do ozbiljnijih prehlada.

Šta nam još predviđa mesečni horoskop za decembar pročitajte u nastavku...

Jarac

dnevni horoskop

Posao: Početak meseca biće nimalo lak kada je posao u pitanju. Planovi su sada podložni promenama i verovatno ćete morati da se prilagođavate. Od 1. do 7. 12. držite se svojih planova i ambicija uprkos svim poteškoćama. Sledi vam period većih dešavanja. Biće mnogo posla vezanog za papire, za ugovore, reklamu, marketing.

Od 07. do 15. 12. može se desiti da vam uleti i neka nova poslovna ponuda, koja dolazi totalno neočekivano. Imate veliku pokretačku energiju i ovo je vaš trenutak da delate. Bićete verovatno premoreni ali na kraju odrađenog posla  i veoma zadovoljni. Od 10. do 16. 12. želite da napravite neku krupniju promenu i konstantno razmišljate o tome. teško vam je uhvatite vremenske koordinate svih ugovorenih obaveza i na osnovu toga date prioritete. Imate dobre preduslove da sve rešite na najbrži način. Odnos sa poslovnim partnerima i saradnicima je korektniji nego inače.

Od 16. do 22. 12. problemi vezani za novčanu sferu, naročito vezano za kredite ako vam trebaju i sve novčane transakcije sa tuđim novcem. Nemojte izbegavati da se nekom obratite za pomoć, naićićete na otvorena vrata. Poslednja dekada meseca donosi mnogo lepših momenata na poslovnom planu. Odličan je momenat da se otpočne sa novim projektom ili poslovnom saradnjom. Ili da nešto oko čega ste se dugo borili i angažovali konačno uobličite. Dobijaćete  potvrde od drugih da su vaši postupci i način rada ispravni. Imaćete više ponuda u ovom periodu,  da li su to neki potencijalni novi saradnici, da li neki od ranije žele da obnove saradnju sa vama, u svakom slučaju osećaćete se dobro i motivisano za rad.

Ljubav: Prva dekada decembra  za Jarčeve  koji su u emotivnim vezama donosi  određeni nivo stabilnosti. Ne može se da će sve biti idealno  sa partnerom, jer ste vi  sposobni da u trenutku iskomplikujete i sebi život ali i odnos sa partnerom. Vreme je da počnete  da razgovarate otvorenije i iskrenije. Shvatićete da ste od nekih stvari napravili problem mnogo veći nego što zaista jeste.  Bićete prijatno raspoloženi, bez tenzije i u dobrim odnosima kako sa partnerom tako i sa okolinom.  Partner očekuje veću posvećenost zajedničkim prijateljima i viđanjima, stoga se organizujte jer će i vama prijati.

U drugoj polovini  meseca  biće mnogo prilika za upoznavanje sa većim brojem ljudi. Vaš društveni život biće bogatiji i sadržajniji, a vi opušteniji i zadovoljniji. Dosta prijatnih i i romantičnih trenutaka biće pred vama idete u susret praznicima,  trebalo bi da uživate i maksimalno se posvetite partneru. Slobodni Jarčevi,  u prvoj polovini meseca možete se na blic zainteresovati za nekog. Dobri su momenti ako ne očekujete ništa preterano i ako ste spremni da se prepustite. Ako želite nešto čvršće od cele ove priče, može se dogoditi da se vrlo brzo razočarate. U drugoj polovini decembra ukoliko se suočite sa odbijanjem, sami ste krivi.

Zdravlje:  Prva dekada meseca velika kolebanja zdravlja zbog padova imuniteta, i problema sa grlom, disajnim putevima i temperaturom. U drugoj dekadi meseca mogući su bolovi u kičmi i zglobovima i neće vam biti baš lako da obavljate sve vaše aktivnosti. Treća dekada meseca  donosi poboljšanje, ali je respiratorni sistem na udaru celog meseca.

Pročitajte: Četiri horoskopska znaka koja će do kraja 2023. godine iskusiti neverovatnu sreću! Da li ste i vi među njima?

Vodolija

dnevni horoskop

Posao:  Poslovna klima   početkom decembra za Vodolije odiše pozitivnom energijom imate elana i volje. Od 1. do 7. 12. mogu se javiti neki sitniji problemi sa autoritetima, nerazumevanje vašeg pristupa. Posao iziskuje mnogo energije, potrebna vam je pomoć i stoga se obratite proverenim saradnicima. Od 7. do 10. 12. očekuju vas važni poslovni dogovori, novi kontakti moguće i sa inostranstvom. Povećan obim  posla je pred vama, ali uspevate sve da završite. Nemojte dozvoliti da vas neke druge obaveze odvuku od posla, možda vas neko i namerno bude odvlačio. Pažljivo sa finansijskim transakcijama, nemojte ništa odlučivati dok dobro ne proverite sve.

Od 10. do 14. 12. prilagodite se trenutnim okolnostima, budite mudri, racionalni i praktični  kroz ovaj period ćete proći veoma uspešno. Možete ostvariti  poprilično  pomake na bolje i u finansijskoj sferi. Od 14. do 20. 12. nešto lošiji odnosi sa nadređenima, koji će od vas zahtevati da promenite pristup obavezama ili svoj način rada. Budite fleksibilniji i tolerantniji prema radnom okruženju. Kada su finansije u pitanju savet je da se ne zadužujete previše, već da samo uzmete onoliko koliko vam je neophodno. U poslednju dekadu decembra ulazite sa puno elana i radne energije. Ovaj period  vam donosi  mogućnosti da se povežete sa drugima, da pokrenete neke jače poslovne komunikacije i kontakte. Posebno lepo i aktivno vam je postavljeno sve što se vezuje za inostranstvo. Finansijski segment  može biti vrlo dobar, moguća naplata zaostalih potraživanja.

Ljubav: Početak meseca decembra u emotivnom polju je dosta miran i stabilan. Energija, volja i optimizam biće prisutni i sigurno je da će ovo pozitivno uticati i na partnera. Ako ste zajednički odlučili da odete na kraće putovanje, nećete želeti da razmišljate o problemima, više ćete se usmeriti na uživanje. Možete  uspostaviti bolji kontakt sa partnerom, pa se zato i potrudite maksimalno.

Vreme je da počnete sa pravljenjem zajedničkih planova za uređenje životnog prostora, ili vezano za zajedničko provedeno vreme. Planirajte i putovanje i izlaske sa prijateljima, sve vidove okupljanja i druženja. Druga polovina meseca još opuštenija imate mogućnost za početak stabilnijeg emotivnog perioda po vas. Sada možete rešiti pitanja koja su vas u prethodnom periodu opterećivala.

Vaš društveni život biće bogatiji i sadržajniji, a vi opušteniji i zadovoljniji u prazničnoj atmosferi. Slobodne Vodolije, u prvoj polovini meseca ste shvatili šta je ono što želite i umete da prepoznate da li su osobe sa kojima dolazite u kontakt nešto što može biti ozbiljnija priča ili samo avantura. Sada možete i na jednu i na drugu stranu, u zavisnosti od vaših afiniteta. U drugoj polovini decembra mešanje ljubavi i prijateljstva više neće biti moguće. Moraćete u jednom trenutku da se odlučite kojem od ova dva segmenta dati prioritet.

Zdravlje: Obratite pažnju na ishranu u prvoj dekadi meseca i na imunitet. Nemate izrazitih problema u ovom periodu, ali ćete biti poprilično umorni i iscrpljeni. U drugoj dekadi meseca dobra fizička energija i pozitivan stav prema životu vas čine zdravijim, pa radite na tome maksimalno. U trećoj dekadi meseca osetljivost ka urinarnim i bakterijskim infekcijama.

Ribe

dnevni horoskop

Posao: Početkom meseca prisutna biće  vaša nervoza u poslovnim komunikacijama. Od 1. do 7. 12. konkurencija u vašem najbližem poslovnom okruženju je prisutni i očekujte određene provokacije, koje vam na sreću ne mogu doneti neku veću štetu. Od  7. do 10. 12. bićete u velikoj žurbi, moguće je da ste u zaostatku sa nekim obavezama i sada ćete pokušavati na sve načine da posao privedete kraju. To će ići jako teško, jer će konstantno iskakati problemi,  vezani za međuljudske odnose, organizaciju, čak i finansije.

Od 10. do 16. 12. problemi sa papirima, a moguće je i odlaganje nekih poslova, ali na kraće vremenske rokove. Ni osobe sa kojima dolazite u kontakt nisu u potpunosti otvoreni i iskreni i ne oslanjajte se na njihova obećanja.  Od 16. do 22. 12. neke situacije u poslovnom segmentu idu svojim tokom i vi ih možete  pogurati na vaš način. Neke mogućnosti će se otvoriti pred vama u ovom periodu, budite dovoljno mudri da ih prepoznate.

Moguća je nova ponuda za posao ili prilika da radite nešto drugačije, novi poslovni projekat koji bi vam mogao poboljšati finansijsku situaciju. Treća dekada decembra donosi dosta kvalitetnih kontakata i komunikacije sa osobama od kojih možete čuti bitne informacije i dobiti dobre savete za dalje. Bićete u situaciji da nametnete nove načine rada u uvedete i neke nove tehnologije. To zahteva i nove saradnike, pa se potrudite da ih pronađete.

Ljubav: Početkom  meseca  kod zauzetih Riba  biće  zategnutih situacija u vašim emotivnim relacijama. Potrudite se da ne optužujete partnera za neke stvari, već prvo proverite da li su vaše primedbe na mestu, jer ga možete uvrediti, pa svakako očekujte burnu reakciju sa njegove strane. Ovi dani su malo napeti i savet je da budete korektni prema partneru, da malo spustite loptu. I vi i partner porazgovarajte i pokušajte da dođete do rešenja.

U drugoj polovini meseca fokusirajte samo na partnera, ili negde otputujte ili nađite način da provedete vreme sami. Ako ste imali neke sitnije nesporazume, iskoristite ove dane praznika  da to rešite na najbezbolniji način koristeći svoj šarm i dobru volju partnera maksimalno. Treba da ugađate partneru i biće vam višestruko vraćeno. U prvoj polovini decembra slobodne Ribe  trenutno vam vezivanje i obavezivanje baš i nije prioritet. Imate svoje društvo, svoje prijatelje, izlazite i provodite se i upoznajete zanimljive nove osobe. Sa svima ćete uspostaviti lepu komunikaciju, biti duhoviti i interesantni, ali nećete povlačiti nikakav konkretniji potez. U drugoj polovini decembra imate mogućnost lepog poznanstva koje može krenuti kao prijateljski kontakt, ali ima šanse da se pretvori u nešto ozbiljnije.

Zdravlje: U prvoj dekadi  meseca stres  nagomilan do maksimuma, izbacite ga  kroz fizičku aktivnost, naročito više vremena po mogućstvu provodite u prirodi. Posledice toga nesanice, hroničan umor, depresivna stanja. U drugoj dekadi decembra povedite računa o ishrani i respiratornim organima, jačajte imunitet. U trećoj dekadi meseca vežbajte, odmarajte, mogući su problemi sa disajnim organima, izražene glavobolje i probleme sa krvnim pritiskom.

Mesečni horoskop za decembar 2023. godine preuzet sa sajta astroputnik.com

Komentari (0)

Loading