Lepota

Predlozi stručnjaka: Savršena kosa za izlaske

Predlozi stručnjaka: Savršena kosa za izlaske

story

Postanite noćna diva izborom frizure koja će vam pomoći da zablistate i budete primećeni. Naša stručna saradnica nudi najzanimljivije forme kose uz koje ćete pojačati efekat elegancije i prefinjenog stila, a možda dobiti i neočekivani edgy izgled.

Brojni povodi za izlaske i provod, poput predstojeće srpske Nove godine, sa sobom nosi posebnu dozu euforije i radosti, ali i pregršt sitnih faktora stresa koji vam mogu narušiti dobro raspoloženje.

Trendovi su srećom takvi da su različitosti i neobičnosti vrlo poželjne, tako da imate punu slobodu da date mašti na volju, a svedena elegancija i jednostavnost vanvremenski su oduvek na ceni. Bilo da ste za svedeniji stajling, ili ove godine želite nešto ekstremniji izgled, naša stručna saradnica, poznata beogradska frizerka Jelena Jovanović Srna nudi vam nekoliko predloga koji vam mogu biti inspirativni.

Holivudske lokne

Znate da postoje neke stvari koje se toliko često pojavljuju da su postale kliše, ali neki klišei su zaista toliko dobri da nikada neće izaći iz mode. Ova frizura je idealna za dugu kosu, ali u pomoć uvek mogu uskočiti i kvalitetne ekstenzije. Lokne se celom površinom glave uvijaju na jednu stranu, na kraju se pročešljavaju kako bi se stopile. Jedna strana se iznad uveta podiže i kači ukosnicama, a na kraju je neophodno dodati dobru količinu laka za kosu i, optimalno, sprej za sjaj kose. Dodajte još crveni karmin na to i sa ovim izborom nema greške.

Klasična niska punđa

Ako želite da podignete kosu sa ramena, a oblačite, recimo, neprolaznu malu crnu haljinu, predlažem vam da se odlučite za običnu nisku, zalizanu punđu. Ova frizura uvek izgleda skupoceno i otmeno, pa ako želite da svom izgledu dodate malo buržoaskog sjaja, dodajte na ovu kombinaciju biserne minđuše i zablistajte u aristokratskom izgledu.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Miss To Mrs™ Subscription Box (@misstomrsbox) дана 11. Јан 2020. у 6:20 PST

Ravna kosa sa aksesoarom

Odličan odabir i za kraće i duže kose. Ono što je najbitnije kod ove frizure je da bude profesionalno zaglađena bilo fenom ili presom, kao i da joj se doda dosta spreja za sjaj. Možete joj dodati pregršt ukosnica zakačenih iznad jednog uveta u X formi ili plišani, satenski ili svetlucavi rajf, koji je cele prethodne sezone jedan od favorita kad su aksesoari za kosu u pitanju.

Visoki rep sa ekstenzijom

Sigurno ste primetile da je već neko vreme na svetskoj sceni jedan od glavnih trendova visoko podignut rep na temenu glave i vrlo dugačka kosa, odnosno ekstenzije. Ukoliko želite da delujete malo opako i neustrašivo, samo napred sa ovim edgy izborom. Možete mu takođe dodati metalni prsten da prekrijete gumicu. Izvucite ajlajner za mačkaste oči i pokorite svet!

Grčka punđa

Ova veoma neobična frizura izgleda potpuno šik i elegantno dok vam otkriva vrat i dekolte, tako da je idealna za neku haljinu sa dubljim izrezom ili golih leđa. Bitno je da kosa ima što više volumena, odnosno da je celu dobro natapirana, a volumen se može postići i dodavanjem ekstenzija. Ova frizura je savršena kako za neki urbaniji fazon, tako i uz neku skroz romantičnu haljinu, pa je u zavisnosti od toga možete ukrasiti.