Lepota

Trend sa Tik-Toka: Trik za savršene "bademantil lokne" nalazi se u vašem ormaru!

Trend sa Tik-Toka: Trik za savršene "bademantil lokne" nalazi se u vašem ormaru!

Neverovatan trend sa Tik-Toka koji ćete obožavati, a nalazi se u vašem ormaru!

Sada kada većinu vremena provodimo kod kuće, svi su, od majki do ćerki, skinuli TikTok, video aplikaciju. Ona nam daje sve plesne izazove koje vidimo na društvenim mrežma, presmešne podvale i beauty tutorijale.

Sada kada su saloni za lepotu zatovreni zbog izolacie, nije na odmet da malo pronjuškate i pronađete ideju za ulepšavanje u karantinu. 

Najnoviji trik koji postaje ozbiljno viralan (nazvan „bademantil lokne“) uključuje korišćenje kaiša od kućnog ogrtača za pravljenje savršenih kovrdža bez prese.

NE PROPUSTITE:
Pevačica Severina Kojić demonstrira najmoderniju frizuru sezone i izgleda baš dobro! (foto)

Trend sa Tik-Toka koji ćete obožavati - Savršene lokne od pojasa bademantila!

Korisnica TikTok-a Bri Harmon (@ bacardibri123) podelila je trik na svojoj stranici. Video zapis mlade Bri pregledan je više od 1,2 miliona puta i prikupio je preko 230,000 lajkova. U videu objašnjava kako pravljenje frizure počinjemo stavljanjem pojasa od bademantila na vrh glave, puštajući ga da pada na svaku stranu. Zatim se kosa podeli na dva dela i obmotava oko pojasa.

- Mislim da se slično radi i kada pravite francusku kiku. Jednostavno pravite krugove, skupljajući sve više kose. Tako ponavljate postupak dok ne dođete do kraja. Zatim kosu vežete u konjski rep - rekla je u videu.

Nakon što je završila sa "navijanjem" kose legla je tako da spava. Sledećeg jutra skinula je pojas i ostala šokirana savršenim kovrdžama.

@bacardibri123This is cringeworthy but 10/10 would recommend ##fyp ##foryou ##DecadesofHair ##coronavirus♬ Buttercup - Jack Stauber

Drugi korisnici TikTok-a bili su znatiželjni pa su je pitali da li je koristila bilo koji proizvod pre nego što je umotala kosu.

- To je zapravo bila moja kosa nakon što je nisam ni pipnula dva dana - napisala je ona u komentarima.

- Nisam koristila nikakve proizvode, to je bila samo moja prirodna kosa - samo je bila malo vlažna. Preporučila bih vam da je pokvasite, ali da pazite da ne bude mokra, jer bi se onda jako teško osušila.

Takođe je dodala da su joj "lokne trajale skoro čitav dan bez laka za kosu."

Garen, slavni frizer, objasnio je za Health da je ova tehnika stilizovanja kose koja je zavladala društvenih medijima zapravo krupnija verzija lokni od krpica.

NE PROPUSTITE:
Beauty reporter: Šta vaša kosa ne voli?

- Nekada smo to tako zvali kada su roditelji slali svoju decu u krevet sa kosom umotanom oko krpica. Spavali su s napola suvom kosom, a kad bi se osuši, bila bi talasasta - objašnjava on.

Što se tiče stručnih saveta kada je novi trend u pitanju, on predlaže da izbegavate upotrebu pojasa od frotira, jer je prilično debeo - malo tanji materijal će bolje uraditi posao.

- Odvojite kosu na dva do četiri dela, navijte kosu unazad i ostavite je da visi kao dugačka pletenica - kaže Garen.

- Stvoriće velike prelome, "talase", umesto malih.

Garen dodaje da takođe možete da koristite pocepan čaršaf ili platnene salvete ako nemate ogrtač - ali obratite pažnju na debljinu.

- Širina tkanina čini talase većim - kaže on.

NE PROPUSTITE:
Predlozi stručnjaka: Savršena kosa za izlaske

Trend sa Tik-Toka koji ćete obožavati - Vredi pokušati!

I dok Harmon nije koristila proizvode za kosu, Garon kaže da će dodavanje nekog proizvoda pre uvijanja pomoći da lokne traju duže i bolje.

- Dok je vaša kosa mokra, nanesite proizvod po želji, zatim sušite kosu i prestanite kada ste otprilike na pola puta, da ostane vlažna. Nakon toga počnite namotavanje - kaže on.

Takođe važno:

- Ne radite ovo na prljavoj kosi, već na čistoj kosi koja je sveže šamponirana. Ovo će vašu kosu spasiti od grejanja, to je stari način stilizovanja kose.

Iskreno, čak i ako ste skeptični, vredi pokušati, zar ne? Nije kao da nemate vremena, a to što ste ostali kod kuće ne znači da vaša kosa ne treba da izgleda dobro, piše Lepota i Zdravlje!

NE PROPUSTITE:
Trendovi, opadanje posle trudnoće, brzo mašćenje: Stručnjaci odgovaraju na najveće nedoumice o kosi

Komentari (0)

Loading