Lepota

Lejering - magična bjuti tajna Korejki

Lejering - magična bjuti tajna Korejki

Lejering, slojevito nanošenje kozmetičkih preparata sa završnom uljanom formulom počelo je da se primenjuje na Dalekom istoku

Ako ste neko ko voli da zna sve novosti u svetskoj industriji lepote, pojam „layeringa“ sigurno vam nije potpuna nepoznanica. Termin "layering" možemo prevesti kao „slojevito nanošenje“, a kao trend u negovanju kože dolazi nam, kao i mnogi drugi – iz Azije.

Japanke i Korejke poznate su po detaljnim i vrlo temeljnim ritualima nege kože, ali i po korišćenju neobičnih sastojaka, tekstura i formula.

Budući da novi beauty trendovi danas vrlo brzo zahvataju globalnu publiku i da žene često traže inspiraciju na Dalekom istoku, ne čudi činjenica da je i „layering“ pronašao poklonike širom sveta, uključujući i brojne poznate dame.

Koraci beauty rutine

Korišćenje nekoliko slojeva kozmetičkih preparata danas je uobičajeno, ali se Azijatkinje mogu pohvaliti rutinama u kojima se često nalazi i više od 10 proizvoda. Za Evropljanke uobičajeno da koriste dva do četiri preparata za negu lica.

Kao što svi znamo, prvi korak u negovanju je čišćenje lica. Kada su u pitanju Korejke, najčešće je reč o dvostrukom čišćenju – prvo uljanom teksturom, a zatim mlečnom ili penastom. Posle čišćenja, na redu je tonik – osim klasičnog tonika, za uspostavljanje pH ravnoteže i uklanjanje ostataka čistača mogu se koristiti i termalne vode, esencije i brojne druge vode.

Posle tog koraka možemo se posvetiti serumima, dok rutinu završavamo kremama. Na ovakav redosled toliko smo navikle da nam ne pada na pamet da ga preispitujemo. Ipak, novi beauty trend pokazuje nam da bi možda trebalo drugačije da pristupimo koracima nege.

PROČITAJTE: Zbogom pomorandžinoj kori - Vreme je za konačni obračun sa celulitom!

Završnica – uljana tekstura

"Layering" princip otkriva nam da je u dnevnu rutinu moguće uklopiti i uljane teksture - bez straha od začepljenih i otvorenih pora i nastanka akni i mitesera.

U nezi kože trebalo bi ulja da posmatramo kao „šlag na torti“ i da ih koristimo za poslednji korak nege. Razlog za ovo je jednostavan – veličina molekula i gustina teksture.

Naime, ulja su mnogo gušća od krema – zbog čega ona mogu prodreti kroz kremu i serum koji se ispod njih nalaze, dok obrnuto ne važi. Nanesete li prvo ulje, a zatim serum, aktivne supstance iz seruma neće prodreti do kože i pružiti sve benefite koje očekujete.

PROČITAJTE: Zbogom nagomilani kilogrami u izolaciji: Prolećni detoks je tu!

Prednosti ulja

Zahvaljujući prirodnim lipidima kojima obiluju, ulja na koži formiraju i zaštitni sloj koji uspešno zadržava vlagu u ćelijama. Osim što će smanjiti nastanak oštećenja uzrokovanih spoljnim faktorima, licu će osigurati produženu hidrataciju i smanjiti osećaj isušenosti i zatezanja.

Moderne formule omogućile su čak i osobama masne kože uživanje u hranljivim teksturama ulja, bez straha od začepljenih pora. Brojna ulja imaju i snažno protivupalno delovanje koje dugoročno poboljšava otpornost i lepotu dermisa.

Ako primetite da su vam se neki delovi lica odmah zamastili, njima verovatno nije potrebna dodatna doza lipida. 

Komentari (0)

Loading