Lepota

Letnja šminka - igra jarkih boja i tankih linija, usudite se!

Letnja šminka - igra jarkih boja i tankih linija, usudite se!

Letnja šminka bi ovih dana mogla da bude prava mala igra boja, bez jakih linija i teških formula, jer sve što stavljamo na lice trebalo bi prilagoditi velikim vrućinama i vlazi koja vlada do kraja sezone...

Letnja šminka je idealna da pokažete sovju kreativnost! 

Nikada na tržištu nisu bili potrebniji “make-up” proizvodi što bolje postojanosti a laganije formule. Leto nam je zakucalo na vrata u svom punom sjaju, sparina i vlaga ostavljaju tragove na licu, pa ne čudi što veliki broj dama poseže za proizvodima koji ne zapušavaju pore a odlikuje ih dobra postojanost.

Ten

Letnje pravilo za šminkanje počinje od tena. Preko dana se ne preporučuje nanošenje pudera koji je poput maske na koži a može i da počne da se topi od velike vrućine, već laganije tonirane kreme, poput BB ili CC. Na podlogu se stavlja korektor laganije teksture, ispod očiju i oko nosa, kao i na područja s aknama ili flekama. Rumenilo je obavezno u svežem tonu kajsije ili u roze boji, a posle njega obavezno ide hajlajter. Zgodni su i bronzeri, koji se na osunčanoj koži mogu koristiti umesto rumenila, ali pazite da ne preterate da ne biste dobili "ratničke boje".

NE PROPUSTITE: Ultimativni vodič za šminkanje: Evo kako uspešno da nanesete ajlajner!

Oči

Prajmer pre nanošenja senke preporučuje se svima koji vode računa da im boja na kapcima bude što postojanija. Moderne su sve letnje i smele boje, a palete koje imaju električnoplavu ili azurnoplavu, kao i sve pink nijanse, apsolutni su hit u svetskoj “make-up” industriji. Konture oka možete posle senke uvek naglasiti ajlajnerom za večernje izlaske, dok se preko dana preporučuje samo kombinacija senke i maskare, prednost imaju vodootporne zbog postojanosti.

Obrve

Obrve su i dalje intenzivne i naglašene, pa je poželjan bilo koji proizvod koji možete iskoristiti u tu svrhu. Nekad je dovoljna samo i braon olovka za oči ukoliko znate dobro da je nanesete.

NE PROPUSTITE: Da biste naneli ajlajner na ovaj način ne treba vam „mirna ruka“

 

Usne

Usne su u prvom planu. Industrija lepote i dalje insistira na punim i senzualnim, u crvenim, koralnim i narandžastim tonovima. Ako vas priroda nije obdarila takvim usnama, na tržištu postoje proizvodi za šminkanje i negu koji imaju "plump" efekat.

Nokti

Nose mogu da se lakiraju u gotovo sve boje, samo je imperativ da budu sređeni, zdravi i uredni. S takvim ukrasom dovoljan će biti i proziran lak.

NE PROPUSTITE: Lepota koja je zaludela predsednika: Male beauty tajne Merilin Monro!

Komentari (0)

Loading