Lepota

Želite da napravite drastičnu promenu i skratite kosu? Evo kako da odaberete savršenu frizuru za sebe

Kratke frizure koje ćemo nositi ovog proleća

Želite da napravite drastičnu promenu i skratite kosu? Evo kako da odaberete savršenu frizuru za sebe

Lorena Villarreal from Pexels

Ovog proleća kratke frizure su apsolutni trend. Iako su zabavne, atraktivne i predstavljaju izlazak iz zone komfora, odabir kratke frizure koja će vam savršeno odgovarati neretko može da predstavlja pravi izazov.

Ukoliko ste doneli odluku da ovog proleća napravite drastičnu promenu i ošišate svoju dugu kosu, to u početku može predstavljati svojevrstan stres, jer nemate predstavu kako će vam nova frizura stajati.

Odabir kratke frizure trebalo bi da napravite u dogovoru sa frizerom, koji najbolje zna šta će vam pristajati u odnosu na teksturu i kvalitet vaše kose.

Ako je verovati svetskim stručnjacima, postoji kratka frizura za svakog od nas, a mi vam donosimo nekoliko predloga i saveta za pametniji odabir kratke frizure:

Pročitajte: Laka za održavanje, a pristaje svakom obliku lica - Ovo je najmodernija frizura za proleće (FOTO)

Buzz cut

Buzz cut je više pravac šišanja, jer postoji čak nekoliko tipova frizura sa ovim nazivom, a koji se razlikuju u odnosu na teksturu kose i oblik lica. Frizura se u principu opisuje kao najkraća moguća dužina oko cele glave, a postoje i fade buzz cut frizure kod kojih je kosa na vrhu nešto duža, a postaje sve kraća što dalje idemo od temena ka vratu.

Buzz cut je frizura jednostavna za održavanje, a u zavisnosti od dužine koju želite, moraćete češće ili ređe da posećujete frizera.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BuzzCutFeed (@buzzcutfeed)

 

Ipak, reč je o frizuri koja ne stoji svima, najbolje odgovara onima sa ravnomernim, dijamantskim ili ovalnim oblikom lica. Odgovara onim damama, kojima prema obliku lica besprekorno stoji i crveni ruž.

Kratke frizure koje ćemo nositi ovog proleća

Pixie

I asortiman pixie frizura sve je veći, ipak, ono što je zajedničko za sve, jeste da su sa strane ove frizure izrazito kratke dok je na temenu kosa duža sa šiškama. Uz varijacije na temu, pixie cut se može prilagoditi svakom, bez obzira na teksturu kose i oblik lica.

Lepota pixie frizura je u njihovoj prilagodljivosti i mogućnosti prihvatanja kose u njenom prirodnom stanju. Ovaj tip frizure posebno je dobra opcija za starije dame, koje žele nešto moderno, ali jednostavno za održavanje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

 

Ovaj tip frizure posebno odgovara osobama sa ovalnim, četvrtastim i srcolikim oblikom lica. Ipak, za one sa gušćom i kovrdžavom kosom, ovaj tip frizure mogao bi da znači česte posete frizeru.

Shag

Shag frizure su ležerne i jednostavno kul. Ovu frizuru karakterišu gomila stepenova i slojevita tekstura. Pramenovi imaju širok raspon dužina, dodaje volumen kosi oko lica, bez preterane potrebe za stilizovanjem.

Shag se može nositi na kratkoj i dugoj kosi i odgovara gotovo svakom obliku lica i teksturi kose. Odličan je odabir za dame sa tankom kosom, koje žele da postignu efekat bujnog volumena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

 

Komentari (0)

Loading