Lepota

Frizure koje najbolje prikrivaju godine! Dame plus 50 ih obožavaju: Moderne su, a ne zahtevaju posebnu negu

Frizure koje prikrivaju godine tajno su oružje dama 50 plus

Frizure koje najbolje prikrivaju godine! Dame plus 50 ih obožavaju: Moderne su, a ne zahtevaju posebnu negu

shutterstock

Doskoro frizure koje prikrivaju godine bile su tajna samo frizerskih stručnjaka, ali i dama plus 50 koje su se ovom triku veoma obradovale i sve više njih ga praktikuje.

S godinama sve ide, pa samim tim stiče se i iskustvo u frizerskom salonu, gde ukoliko želite da sakrijete godine morate da poznajete za početak svoje lice, zatim svoju kosu, a potom i da tačno znate šta i gde želite da sakrijete.

Pročitajte: Razlozi zbog kojih starije žene ne treba da nose dugu kosu - Čim pređu pedesetu, kratko je obavezno

Frizure koje prikrivaju godine zapravo su istovetne onima koje se, inače, svake sezone nose sa malim, ali značajnim izmenama.

Nije tajna da dame vole često da menjaju frizuru, pa kada već to čine nije naodmet da saznaju nešto više o tome šta osenčena kosa, zavesa šiške ili, pak, one ravne čine njihovom licu i kakav utisak sa takvim stilom friziranja one odaju. 

Preporučuje se čak 9 frizura zahvaljujući kojima dame plus 50 mogu da pariraju čak 10 do 15 godinama mlađim ženama.

Za početak ističemo asimetrični bob.

unsplashchristopher-campbell-rDEOVtE7vOs-unsplash

 

Ukoliko se ošišate do brade ili, pak, malo iznad uveta poput Ane Vintur, imajte u vidu da će nepravilno šišanje učiniti da izgledate moderno, zanimljivo, a samim tim i mladoliko.

Šiške su takođe važan detalj ukoliko ne želite da vam se bore na čelu ili, pak, oko očiju vide. Ukoliko smatrate da niste stigli da odete kod kozmetičara i botoksom ispravite linije na čelu, za vas su najbolje rešenje ravne šiške.

Ukoliko imate problema sa okoloo,čnom regijom koja može odati vaše godine takozvane zavesa šiške za vas su idealne.

adam-winger-WDmvpGs2060-unsplash

 

Dovoljno je da svako jutro preko njih pređete fenom i četkom, zabacite ih tokom feniranja malo unazad i tako ćete dobiti volan koji ide od pola oka sve do uva.

Kovrdžavii bob je takođe nešto što se preporučuje damam plus 50, posebno onim koje vole kraće frizure. Ako već uživate u dužini koju bob podrazumeva, dajte sebi malo slobode te pramičke uvijte minivalom ili, pak, najobičnijim figarom.

christina-wocintechchat-com-SJvDxw0azqw-unsplash

 

Vaše lice dobiće vedrinu i svakako sjaj u očima.

Pročitajte: Jelena Karleuša i Ana Kokić imaju slične fruzure - kojoj bolje stoji? (foto)

Stepenasto ošišana kosa uvek je u trendu. Otkako se prvi put pojavila na svetskim modnim pistama frizeri je ne izbacuju iz upotrebe, naprotiv uvek ih preporučuju damama sa gustom kosom, kao i onima koje bi htele da izduže crte lica i daju svom izgledu drugačiju, razdraganiju notu.

christina-wocintechchat-com-dZVU-OYzOi0-unsplash

 

Valovi i lokne predstavljaju urednost, ukazuju na to da ste osoba koja uvek drži do sebe, istovremeno da ste poletni i da vam nije važno da svaka dlaka bude na svom mestu, što su najčešće osobine mlađih osoba.

matthew-hamilton-tNCH0sKSZbA-unsplash

 

Old money pramenovi, uklopljeni sa sedom kosom, sve su popularniji. Omogućavaju damama da izgledaju kežual, ali i sređeno. Sede, iako nisu skroz pokrivene, u sklopu prirodne boje i plavih nijansi ističu još jednu boju među pramenovima, što ukazuje na želju za igrom.

oladimeji-odunsi-n5aE6hOY6do-unsplash

 

Razbarušeni pixie cut poslednji je način friziranja koje dame u šestoj deceniji života pa naviše obožavaju. Zgodan je za održavanje, a vraća u vreme rok, pank muzike.

 

Komentari (0)

Loading