Lepota

Najbolji tretmani protiv celulita koji vas sigurno neće razočarati

Borba protiv celulita je mukotrpna, a za rezultate treba biti uporan. Neki tretmani protiv celulita čine da ga se rešite bez previše muke

Najbolji tretmani protiv celulita koji vas sigurno neće razočarati

ValuaVitaly/iStock/GettyImagesPlus

Borba protiv celulita je često mukotrpna, a za vidljive rezultate treba biti veoma uporan i strpljiv. Ipak, neki tretmani i proizvodi mogu pomoći da se rešite celulita bez previše muke.

Ne postoji zvaničan lek za celulit, ali specifične metode primene i doslednost u njihovoj upotrebi pomažu da se rešimo ove, ne baš tako prijatne, pojave. Ipak, nije svejedno kakve proizvode koriste u ovoj neiscrpnoj borbi. Važno je da odaberete sredstva sa pravom formulom koja će biti efikasna i izboriti se sa celulitom.

Šta je celulit i zašto nastaje?

Celulit je bezopasno stanje kože koje stvara mala udubljenja na površini kože butina, bokova, zadnjice ili stomaka. U pitanju su vlaknaste vezivne niti koje vezuju kožu za donji mišić, a između njih se nakupi masnoća. Kako se masne ćelije slažu, one se gomilaju pod kožom, a dugačke čvrste niti povlače kožu ka dole. Ovo potom stvara neravnu površinu sa udubljenjima i kvrgama.

Često se opisuje kao pomorandžina kora, a upravo je to ono što posebno brine žene. U blažoj varijanti, osobe koje imaju celulit ga mogu videti samo kada zategnu kožu, dok je u težim slučajevima on uvek vidljiv i čini da koža deluje „kvrgavo”. Iako je celulit bezopasan, njegov izgled je ono što čini da želimo da ga se što pre otarasimo.

Još uvek nije otkriveno šta tačno uzrokuje nastanak celulita. Smatra se da hormonalni faktori igraju veliku ulogu, ali je genetika ta koja određuje strukturu kože, njenu teksturu i tip tela. Pored toga, na stvaranje celulita mogu uticati i težina i mišićni tonus iako se neretko dešava da ga imaju čak i ljudi u dobroj formi. Iako se kod žena može javiti i nakon puberteta, veće šanse za pojavu celulita su prilikom starenja kada koža gubi elastičnost. U svakom slučaju, jedan od najčešćih faktora koji uzrokuju celulit, a na koji možete dodatno uticati jeste neaktivan način života. Međutim, iako je borba protiv celulita ponekad zahtevna, rešenje postoji.

Najbolji tretmani protiv celulita

Prava formulacija je ključna ukoliko zaista želite da se otarasite celulita. Ovo ponekad podrazumeva i kombinovanje više proizvoda, a prizvode sa bogatim formulama koji imaju efektne aktivne sastojke nam nudi upravo Collistar. 

COLLISTAR Body Anticellulite Cryo-Gel

ValuaVitaly/iStock/GettyImagesPlus

 

 

COLLISTAR Body Anticellulite Cryo-Gel je efikasan za sve tipove celulita. On ograničava formiranje zrelih masnih ćelija, sprečava nagomilavanje novih i podstiče uklanjanje već postojećih ćelija masnog tkiva. Bogata formulacija na bazi krioterapije, stimuliše mikrocirkulaciju u tretiranim zonama i pruža osećaj lakoće odmah nakon nanošenja. Tekstura gela omogućava veoma brzo nanošenje i upijanje, a relaksirajuća mirisna nota budi sva čula. Namenjena je svim tipovima kože.

Glavni aktivni sastojci:

Dva moćna aktivna sastojka, crveni brazilski biber i kofein, intenzivno deluju na masne naslage na čak tri nivoa.

Prvi efekti nakon: 

Daje trenutni i dugotrajni lifting efekat i neguje zrelu koži čineći je čvrstom i zategnutom. Formula bogata antioksidantima prosvetljuje, hrani, hidrira i ujednačava površinu kože.

Kako se koristi:

Nanesite kremu nežnim pokretima na celo telo uz laganu masažu kako bi se poboljšala apsorpcija.

Mililitraža: 400 ml

COLLISTAR Body Anticellulite Draining Gel-Mud

ValuaVitaly/iStock/GettyImagesPlus

 

 

COLLISTAR Body Anticellulite Draining Gel-Mud dodatno podstiče prodiranje aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože, gde ih zadržava kako bi proizvod maksimalno produžio svoju delotvornost. Svakodnevnim nanošenjem, celulit se povlači, lokalizovane masne naslage i "pomorandžina kora" postaju manje vidljive, a celo telo dobija novu, privlačnu siluetu.

Preporučuje se za uklanjanje svih tipova celulita, a posebno u slučaju prekomernog zadržavanja tečnosti i kod vidljive pojave "pomorandžine kore".

Glavni aktivni sastojci:
Ova jedinstvena formula kombinuje anticelulit blato i Slim Drone® Complex koji ima svojstvo da transportuje snažne lipolitičke aktivne sastojke u ćelije masnog tkiva, čime pokreće njihovo razlaganje.

Prvi efekti nakon:

Inovativna i prijatna gel-tekstura odmah se upija, ne masti garderobu i ne ispira se, a deluje izuzetno brzo. Već posle prve upotrebe koža tela postaje glatka i čvrsta, a tretirana područja rasterećena i sa primetnim osećajem lakoće.

Kako se koristi:

Proizvod nanesite na kožu, masirajući kružnim pokretima nagore, od gležnjeva prema zadnjici i stomaku. Za intenzivan tretman preporučuje se upotreba 2x dnevno tokom mesec dana, a za prevenciju i održavanje rezultata jednom dnevno. Nije potrebno ispiranje.

Mililitraža: 400 ml

COLLISTAR Anticellulite Thermal Cream

ValuaVitaly/iStock/GettyImagesPlus

 

 

COLLISTAR Anticellulite Thermal Cream je anticelulit krema za sve tipove celulita, posebno namenjena opuštenoj koži kojoj nedostaje tonus. Stimuliše i revitalizuje mikrocirkulaciju, aktivirajući prirodni mehanizam sagorevanja masti. Efikasno deluje protiv gubitka tonusa, stimulišući proizvodnju kolagena i elastina i poboljšavajući čvrstoću kože. Inovativna formula obavija telo laganim mikrofilmom koji postepeno otpušta aktivne sastojke obezbeđujući dugotrajno delovanje tretmana.

Glavni aktivni sastojci:

Zahvaljujući raskošnoj formuli obogaćenoj termalnom vodom sa morskom notom, ciljano i intenzivno deluje na celulit, izgled pomorandžine kore i masne naslage.

Prvi efekti nakon: 

Neposredno nakon nanošenja koža izgleda kompaktno, gipko i glatko, a u tretiranim delovima se stvara osećaj rasterećenja. Redovnom upotrebom dolazi do progresivnog remodeliranja siluete i vidljivog smanjenja izgleda kore pomorandže. Oblik tela se poboljšava iz dana u dan, a koža je čvršća i zategnutija.

Kako se koristi:

Nanesite kremu na problematične delove tela, masirajući kružnim pokretima nagore, od gležnjeva prema zadnjici i stomaku. Za intenzivan tretman preporučuje se upotreba 2x dnevno tokom mesec dana, a za prevenciju i održavanje rezultata jednom dnevno.

Mililitraža: 400 ml

COLLISTAR Body Pure Actives Anticellulite Capsules

ValuaVitaly/iStock/GettyImagesPlus

 

 

COLLISTAR Body Pure Actives Anticellulite Capsules imaju specifilnu uljanu formulu za intenzivan tretman protiv najtvrdokornijeg celulita. Ova snažna formula izbacuje višak vode iz kožnih tkiva i smanjuje obim tela, kožu učvršćuje, čineći je glatkom i gipkom, a "pomorandžinu koru" manje vidljivom. Pojedinačno pakovanje garantuje stabilnost i nepromenjenu efikasnost formule.

 

Glavni aktivni sastojci:

Svoju izuzetnu efikasnost duguju revolucionarnom jedinjenju dva sastojka u svom najčistijem obliku: kofeinu koji razlaže masti i ekstraktu divljeg kestena koji pospešuje izbacivanje viška tečnosti.

Prvi efekti nakon: 

Kapsule su veoma praktične za kućnu upotrebu, ne razlivaju se i jednostavno se nanose, a bogata uljana tekstura omogućava i dužu profesionalnu anticelulit masažu.

Kako se koristi:

Odlomite vrh kapsule zavrtanjem i nanesite sadržaj na kritične zone, masirajući kružnim pokretima od gležnjeva prema zadnjici i stomaku. Za "šok" tretman se preporučuje nanošenje dve kapsule dnevno (ujutro i uveče po jedna), a za prevenciju i održavanje jednom dnevno. Idealne su i za profesionalnu anticelulit masažu.

Mililitraža: 14 x 4 ml

COLLISTAR Anti-Water Talasso-Scrub

ValuaVitaly/iStock/GettyImagesPlus

 

 

COLLISTAR Anti-Water Talasso-Scrub je piling za telo koji, zahvaljujući koktelu morskih soli, šećerne trske, esencijalnih ulja i začina, pruža vrhunski užitak i dobrobit talasoterapije i aromaterapije. Obogaćen aktivnim biljnim ekstraktima koji izbacuju višak vode i razlažu masne naslage, ovaj Talasso-piling pojačava efekat saune i podstiče detoksikaciju organizma. Koža postaje mekana i glatka i ne zahteva dodatnu hidrataciju. Namenjen je svim tipovima kože, naročito pre anticelulit tretmana, kao i pre sunčanja ili samopotamnjivanja.

 

Glavni aktivni sastojci:

Sadrži morske soli i šećer iz šećerne trske sa začinima i esencijalnim uljima zbog čega ima višestruko dejstvo kao što su piling, drenaža i oblikovanje, a istovremeno hrani i hidrira kožu.

Prvi efekti nakon: 

Osim što odstranjuje površinski sloj kože (izumrle ćelije), hrani, pruža dodatnu hidrataciju i zateže, revitalizuje i obezbeđuje neophodnu energiju.

Kako se koristi:

Dobro promešajte proizvod pre upotrebe, umasirajte u kožu tela, posebno na ogrubele delove. Isperite pod mlazom vode. Za nežniji piling, proizvod nanesite na vlažnu, a za intenzivniji na suvu kožu. Posebnu pažnju obratite na delove tela koji su skloni zadržavanju vode (butine, zadnjica, unutrašnja strana kolena). Proizvod se preporučuje 1-2 puta nedeljno.

Gramaža: 700 g

 

 

Komentari (0)

Loading