Lepota

Make up stručnjaci savetuju kako da se pravilno šminkate, ali i negujete lice

Make up stručnjaci savetuju kako da se pravilno šminkate, ali i negujete lice

Menjaju se make up trendovi, pojavljuju se potpuno novi proizvodi, preporučuju se novi načini nege... Međutim, neka pitanja vezana za šminkanje aktuelna su već godinama. Upravo na njih odgovore su nam dali vrhunski šminkeri, s kojima već dugo sarađujemo.

Odaberite pravu nijansu pudera

Svetlo, pri kome ćete birati puder, treba da zavisi od toga u kom delu dana ćete ga imati na licu. Ukoliko ćete puder stavljati pre odlaska na posao ili fakultet, nijansu pogledajte na dnevnom svetlu. Ono, koje imamo u prodavnicama, sasvim je dobro ukoliko nameravate da puder nanosite za večernje izlaske. U ova slučaja će slika biti mnogo realnija.

Koji su korektori najbolji

Pri izboru korektora imajte u vidu da svi koji imaju veću moć pokrivanja ulaze u borice oko očiju, zbog čega se dame često žale. Zato je veoma teško naći adekvatan korektor. Za svakodnevnu varijantu bolji su tečni korektori koji su laganiji, ali nemaju veliku pokrivnu moć. Međutim, s njima se postiže vrlo dobar efekat, uz hidrataciju kože.

A post shared by Makeup (@bebeautymood) on May 2, 2018 at 7:18am PDT

Nanošenje pudera

Ne postoji pravilo koje kaže “puder treba nanositi četkom, prstima ili sunđerčićem”, već to radite kako vam je najlakše. Ipak, sunđerčići su bolji za “krem” pudere, jer njih – za razliku od tečnih – neće moći mnogo da upiju.

Efikasno skidanje “jake” šminke

Dugotrajne ruževe, pudere i vodootporne maskare treba uklanjati na malo drugačiji način. Ni u kom slučaju ne treba staviti micelarnu vodu, mleko ili bilo koji drugi “skidač” na blazinicu i njome trljati lice, usta ili kapke, već treba lagano preći preko tih delova lica, a onda sačekati 2-3 minuta. Za to vreme doći će do slabljenja veza između šminke i kože, te ćete je vrlo lako ukloniti.

A post shared by Makeup (@bebeautymood) on Apr 30, 2018 at 7:42am PDT

Odaberite pravo rumenilo

Sve što je na roze smatra se “hladnijim”, a nijanse koje podsećaju na kajsiju su “toplije”. Ako su vam senke i karmin “hladniji”, ne bi bilo dobro da rumenilo bude “toplo”, i obrnuto. Jačinu rumenila treba odrediti u zavisnosti od tena. Što ste bleđi, uzmite rumenilo sa manje pigmenta, a ukoliko je vaše lice tamnije – svetlo rumenilo se na njemu neće ni videti. Sada postoje palete rumenila, koje vam daju mogućnost da – kako se menja vaša boja kože – tako prelazite na drugu nijansu.

Suvoj koži ne pomažu masne kreme

Bitno je imati u vidu da i masna koža može da bude dehidrirana. Kada primatite da vašoj koži nedostaje vlaga, nemojte kupovati masne kreme, jer ćete tako napraviti još veći problem. Bilo bi idealno da koristite serume, koji pružaju dublju hidrataciju.